3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Sakatlar Derneği Şubesi'nin yeni dernek hizmet binasını ziyaret etti.

Ziyarette Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve çok sayıda Engelli Dernek Başkanları ve Engelliler de hazır bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin'e çiçek takdim ederek hayırlı olsun dedi.

Başkan Selim Alan yaptığı konuşmada, "3 Aralık Dünya Engelliler gününde tüm engelli vatandaşlarımız adına başkanımıza çiçek takdim ediyoruz. Biz bir gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın yanındayız.  Malum biliyorsunuz belki klasik olacak ama hepimiz birer engelli adayıyız. O yüzden  engellilerimizin engellerini en aza indirmek için ekstra gayret gösteriyoruz. Hem hükümetimiz hem de belediye olarak Zonguldak'ta başkanımız da engelli arkadaşlarımız biliyor göreve geldiğimiz günden beri yapabildiğimizin fazlasını yaptık. Böyle güzel bir dernek binasına da sahip olması engelli vatandaşlarımız Çarşı merkezinde düz ayak ulaşımın kolay olması adına mutluyum. Bugün özel bir gün de onları ziyaret etmekten mutluyuz."dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin'de, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hem yeni tesisimizi faaliyete geçirdik. Tabii ki Kovid-19 dolayısıyla açılışımızı erteledik inşallah önümüzdeki aylarda geniş katılımla burada güzel bir açılış yapacağız. Bu binanın yapılmasında başta Sayın Belediye Başkanım önderlik etmesi bize bu yeri tahsis etmesi sonucu ve bağışçılarımızın sağladığı imkânlarla burayı yaptık ve şu anda kullanır hale getirdik. Ben tabii ki Belediye başkanımıza 20 yıldır özlemini çektiğimiz böyle bir tesise kavuşmamız da öncü olmasından dolayı gerçekten çok tüm camiam adına şahsım adına teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde aylarda daha güzel faaliyetler daha güzel çalışmalar yaparak hem engellilerimizi mutlu edeceğiz hem de Zonguldak halkımıza da burada hizmeti daha güzel yapacağımızı da yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'da 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladı ve yeni Dernek binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin daha sonra konuklarına tesisi gezerek bilgiler verdi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi