Sokak hayvanları gönüllüleri tarafından Zonguldak'ta geliri sokak hayvanları yararına kullanılmak üzere kermes düzenlendi.
Merkez Çarşı önünde kurulan kermeste sokak hayvanları gönüllüleri tarafından hazırlanan Gıda ve giyim ürünlerinin satışı gerçekleştirildi.Sokak hayvanları gönülleri Seda Mercan ve Ayşegül Akkaş, yaptıkları açıklamada kermesin gelirini sokak hayvanları yararına kullanacaklarını ifade ederek kermese katkısı olanlara teşekkür ettiler.

Kenan Çetin isimli bir vatandaş da kermese takım elbise bağışlayarak katkı verdi.Çetin yaptığı açıklamada katkı vermeni mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.Duyarlı vatandaşlar da kermesi alışveriş yaparak katkı verdiler ve kermesin çok anlamlı olduğunu ifade ettiler.Belediye Başkanı Ömer Selim Alan eşi Ceyda alan ile birlikte ziyaret etti.Kermese ayrıca AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha  Arıman ve AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun 'u eşi Emine Tosun'da katılarak destek verdiler.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı açıklamadan gelirin sokak hayvanlarının tedavisinde ve mamaları için kullanılacağını belirterek şunları ifade etti: "Hayvan severlerin bizleri ziyaretinde sokak hayvanları tedavi masrafları ve mama noktasında sıkıntı çektiklerini bize ilettiler. Bizde hemen dedik ki bir kermes düzenleyelim siz hünerlerinizi sergileyin, vatandaşlar da bundan istifade etsinler. Hazır kıyafetlerin satışını yaparak hem de hanımefendilerin yaptıkları yemeklerden  ücreti karşında alarak böyle bir gelir elde edilsin ve bu gelirin tamamı sokak hayvanları tedavisinde kullanılsın. O gün öyle bir karar verdik  bugün de buradayız. Hayvanları ne kadar sevdiğini zaten biliyoruz. Bizlerde her zaman onların yardımcısıyız, yanındayız. Biz hem Zonguldak olarak hem de Belediye olarak hayvanlarımıza sahip çıkacağız. Sokak hayvanlarına yardımcı olmamız gerekiyor. Ben kermeste emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.
(HABER-ERCAN DEMiR)


Editör: Haber Merkezi