Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Mayıs ayı olağan meclis toplantısı sonrasında gündem dışı konuşma yaparak Devrek Belediyesi hakkında basında çıkan asılsız haberlere cevap verdi.

BASINDA YER ALAN “DEVREK BELEDİYESİ’NİN BORCU 60 MİLYON LİRAYA DAYANDI” YALANINA AÇIKLIK GETİRDİ.

“Belediyemizin yapılandırmadan kaynaklanan faizleri haricinde bugünkü net borcu yerel basın kaynaklarında söylenildiği gibi 60 milyon TL değil 32.653.448 TL’dir. 10 yıl vadeyle yapılandırılan borç faizi ile birlikte 44.606.962 TL’ye sabitlenerek, üzerine herhangi bir fark oluşmadan düzenli ödenmektedir. Bugün itibariyle belediyemizin kasasında 32.653.448 TL nakitimiz olsa tüm borçlarımız sıfırlanacaktır. Bu borcun büyük miktarı vergi ve sigorta borcudur. Devlete borcu olmayan belediye var mı?  2018 yılı bütçesi 35 milyon TL. olan Belediyemizin, 32 milyon TL’lik toplam borcunun, aynı nüfuslu ve bütçeli belediyelerle kıyaslandığında, Belediyemizin çıtasının çok iyi bir yerde olduğu ortadadır. 

Kamuoyunu yanıltma amacıyla yazılan bu iftira niteliğindeki yazılar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu yazıyı yazanların ve yazdıranların hedefi Belediyemiz tarafından yapılan devasa yatırımlara gölge düşürmek ve yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla karalama kampanyalarının dozajını arttırmaktır.

BİZ ŞEFFAF YÖNETİM VE ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTEN YANAYIZ

Biz her zaman eleştirilere tabi ki açığız. Bu eleştiriler hem dozunda olmalı hem de yalan ve iftira dolu olmamalıdır. Biz şeffaf yönetim ve şeffaf belediyecilikten yanayız. Yaptığımız yanlış hiçbir şey yok. Kıymetli hemşerilerimizin gönlü rahat olsun. Belediyemizin bütün hesapları ve yaptığımız bütün yatırımlar göz önündedir. Bu yalan ve iftira dolu karalama kampanyaları bizi kıymetli hemşerilerimize hizmet etmekten alıkoyamayacaktır.

HİÇBİR ÇALIŞANIMIZA BİR KURUŞ BORCUMUZ YOK

  2004’te çalışanına maaşını ödeyemeyen, piyasadan mal ve hizmet satın alamayan borçlu bir belediye devraldık. O zaman ki borç miktarı güncellendiğinde bugün ki borç miktarı değerine ulaşır. Borç değeri aynı olmasına rağmen değeri 25 milyon Liralara ulaşan yatırım yaptık.

     Devrek Belediyesi,  Devrek’in en büyük işverenidir. Bugüne kadar işçilerimizin maaşlarını günü gününe yatırma konusunda çok hassas davrandık. İşçilerimize ve diğer personelimize bir kuruş borcumuz yoktur. Emeğe saygı düsturumuzdur. 

SON 4 YILDA YAPTIĞIMIZ KALICI ESERLERİN TOPLAM DEĞERİ 20 MİLYON TL’Yİ GEÇMİŞTİR

Halka Hizmet Hakka Hizmet anlayışı içinde hizmet ediyoruz. Bizim dönemimizde Devrek, hizmetler anlamında altın çağını yaşamaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi önce insan diyerek hizmetlerimizi yapıyoruz. 2004 yılından şahsımızın göreve geldiği 2011 yılına kadar önceki Belediye Başkanımız şuan ki Milletvekilimiz Sayın Özcan Ulupınar döneminde yapılan büyük hizmetler herkesçe bilinmektedir. Şahsımızın göreve geldiği 2011 yılından itibaren ise yapılan hizmetlerimizin bir kısmı; 

2013-2018 yılları arasında içme suyu konusunda yaptığımız toplam yatırım miktarı güncel fiyatlarla 10 Milyon TL’dir.

-Son 3 yılda yapılan yeni asfalt, parke yol ve kaldırım miktarı 140.000 m2’dir. Bu üst yapı yatırımımızın değeri ise 6 Milyon TL’dir.

-İlçemizin çehresini değiştirecek olan yatırımlarımız arasında Katlı Otopark ve Köy Ürünleri Pazarı’nın bedeli ise 4 Milyon TL’dir. 

-15 Temmuz Demokrasi Meydanı Projemiz kapsamında hayata geçirdiğimiz Yeraltı Otoparkının bugünkü yapım bedeli 2,2 Milyon TL’dir.

ARAÇ PARKIMIZA 19 YENİ ARAÇ İLAVE ETTİK

Sabit yatırımlarımızın haricinde araç parkımıza 19 yeni araç kazandırdık. 3 adet kamyonet, 2 adet Kango, 1 kamyon,1 cenaze aracı,4 itfaiye aracı,3 iş makinesi,2 adet yol süpürme aracı, 3 adette çöp aracı ilave ettik. İlave etmek içinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR HESABIMIZ YOKTUR

Biz vatandaşlarımıza var gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Değerli hemşerilerimizi akıllarına takılan herhangi bir konu olduğunda belediyemizde ağırlamaktan onur duyarız. 

Her şey daha yaşanabilir bir Devrek için. Her şey bize inanan, güvenen kıymetli hemşerilerimiz için. Durmak yok, Hizmete devam” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi