Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Semerci mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80. yıldönümünde saygı, minnet, rahmet ve özlemle anıyoruz. Siyasi ve askeri dehasıyla dünyaya örnek olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış büyük bir lider ve devlet adamıdır. Milletimizin içinde bulunduğu en zor zamanlarda kararlılığın, azmin ve sabrın timsali olan Atatürk,  birçok zorluğa rağmen kazandığı büyük zaferlerle sadece milletimizin kaderini değiştirmemiş, esaret altında olan birçok millete de örnek olmuştur. Yeniliklerin, geleceğe ışık tutan fikirlerin ve eserlerin sahibi olan Atatürk, tarihe yön veren, herkesin takdirini ve sevgisini kazanmış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığıyla da dünya tarihinin unutulmazları arasında yerini almış, askeri bir dehadır.  Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için en büyük atılımların öncüsü olan ve ülkemizin barış, huzur içinde gelişmesine ve ilerlemesine yön veren Büyük Önder Atatürk’ün aydınlattığı ve çizdiği yol, her zaman hedefimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi