Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. 

Başkan Semerci mesajında,Tam iki yıl önce ülkemizi karanlık bir çukura itmek isteyen, ülkemizin anayasal düzenle teminat altına alınmış tüm demokratik kazanımlarını, milli birlik ve beraberliğimizi,  bağımsızlığımızı yok etmeyi hedefleyen hain FETÖ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen 15 Temmuz silahlı darbe kalkışması, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edildi.  15 Temmuz Demokrasi Destanı, milli hafızamızdan asla silinmeyecek kadar büyük bir öneme sahiptir. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla indiğimiz meydanlarda genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla çocuğuyla, hiçbir siyasi ideoloji gözetmeksizin, tek nefes, tek yürek bir şekilde milli iradeye sahip çıktık. 

Vatan haini FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimi karşısında vakur, cesur ve âlicenap tutumuyla kahraman milletimizin 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu tarihin her bir sayfasında nesiller boyu şükranla anılacaktır. Ülkemizi kaosa, kargaşaya sokmak isteyenlere en güzel cevabı, her zaman milli irademizin yanında yer alarak vermeliyiz. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de halkımız, demokrasi karşıtı bu tür hain eylemleri asla kabul etmeyerek meydanlarda toplanmış ve milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmıştır. Darbe kalkışmasına karşı devletimizin ve demokrasimizin yanında yer alan, bu menfur olaya karşı çıkan, kıymetli hemşerilerimize ve aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.Darbeye direnerek, bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan şehitlerimiz ile gazilerimizin omuzlarında yükselen Aziz vatanımızı gerek içte gerekse dışta tüm şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar korumaya söz verdik.Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu ihaneti asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 

Vatanımızın huzuru ve refahı, devletimizin ve milletimizin bekası uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar ve hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi