Genel Maden İş Sendikası'nda toplu sözleşme sevinci

Toplu iş sözleşmesinde alınan zam oranlarını değerlendiren Gmis Genel Başkanı Hakan Yeşil yerüstü işçilerine ek zam verilmesini mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
."2021 yılı çerçeve protokolü imzalandı. Anlaşmaya vardık. İşyerlerindeki ücret belli oldu .Ücretler konusunda ilk 6 ay yüzde 12,ikinci altı ay %5 artı enflasyon , 346 aylarda %5 artı enflasyon olarak  netleşti. Tabii bu bizim için mutluluk verici. Son yılların en iyi sözleşmesi diyebiliriz.  Çok şükür başardık.Bu çerçeve protokolün dışında TTK'da yer üstünde çalışan işçiler ile MTA daki tüm işçile arkadaşlarımıza aylık 450 lira ekstra bir ücret  almakta bize nasip oldu. Arkadaşlarımız memnun bizler memnunuz. Destekler İle Ankara'daki duruşumuz değişti. Büyük bir aile olduğumuzu burada bir kez daha gösterdik. 

MİLLETVEKİLLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ayrıca toplu sözleşmede emeği geçen milletvekillerine teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Genel Maden İşçileri Sendikası her zaman mücadeleye hazır dimdik ayaktadır. Burada emeği geçen herkese başta Türk Türk İş Başkanı Ergün Atalay'a bölge milletvekillerimize TTK Genel müdürümüze  teşekkür etmek istiyorum onların da çok emeği var  hep birlikte Zonguldak olarak ele verdik.İktidar demeden muhalefet demeden bu sorunu bir nebze olsa çözmüş olduk. " dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi