Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ORC Şirketi Sahibi Murat Pösteki’ye haddini bildirdi

Ak Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili Yılmaz Tunç, ORC’nin para karşılığı sahte anketlerle algı oluşturmaya çalıştığını belirterek, şirket sahibi Murat Pösteki’ye “ Sen git Murat, pösteki say” şeklinde tweet attı.

Yılmaz Tunç, Tweetter hesabından “ ORC’nin sahte anketine itibar etmeyiniz. Para karşılığı algı oluşturma peşinde olanlar sandıkta cevabını alacak” dedi.

ORC’nin Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta MHP’nin seçimleri kazanacağı yönündeki anketlerinin “algı operasyonu” olarak düzenlenmiş sahte anketler olduğunu vurgulayan Yılmaz Tunç, tweetter hesabında “anlayana” bir pösteki (kullanılmaya hazır koyun postu) fıkrası yayınladı.

ORC Şirketi’nin MHP ile anlaşmalı olarak bazı illerde MHP adaylarını önde göstermek için manipüle edilmiş anketler yayınladığı Zonguldak kamuoyunda da yoğun tartışmalara neden oluyor.

Ak Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili Yılmaz Tunç’un, Murat Pösteki’ye atfen yayınladığı “pösteki” fıkrasını aynen yayınlıyoruz.

Topbaşı tımarhanesine bir paşa idareci olmuş.Paşa idari işlerle uğraşırken, tıbbî konularla da ilgilenir olmuş.Bu arada delilerle,akıllıları ayırmak için kendince bir metot icat etmiş.Hastalardan birinin önüne bir pösteki koyup,"Haydi bunun kıllarını say" diyormuş.Hasta,"Paşam, hiç pöstekinin kılları saymakla biter mi?"gibi mantıklı bir cevap vereni akıllandı diye salıyor,oturup saymaya başlayanın ise deli olduğuna kanaat getiriyormuş. Bir gün yine bir hastaya bu testi uygulamak istemiş, fakat hasta "Ne şekilde sayayım?" diye sorunca paşa ne yapacağını bilememiş ve pöstekinin başına oturup sayar gibi yapmaya başlamış. O sırada oradan geçmekte olan bir doktor arkadaşına paşanın ne yaptığını sormuş ve alaylı bir şekilde; "Bizim paşa da pösteki saymaya başladı!" cevabını almış.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi