Türkiye Kamu -Sen çatısı altnda bulunan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, Memur-Sen üyelerini istifa ederek Kamu-Sen'e üye olmaya davet etti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Kanal Z'de katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Canlı olarak yayınlanan Ercan'la Objektif programında Şahin Ören, Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un görevden alınması, eğitimin sorunları, pandemi tedbirleri, öğretmenlerin talepleri ve 6.Dönem memur toplu sözleşmesi ile ilgili  birçok konuda Gazeteci-yazar Ercan Demir'in sorusunu cevaplandırdı ve değerlendirmelerde bulundu.

BAŞARILI BİR BÜROKRAT OLAN ALİ TOSUN'UN GÖREVDEN ALINMASI BÜYÜK BİR HATAYDI

Türk Eğitim-Sen Başkanı Şahin Ören, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun görevden alınmasının çok büyük bir hata olduğunu ifade ederek, "Ali Tosun son derece başarılı bir bürokratı. Onu zamanda Zonguldak'ta 460 civarında öğretmen ataması gerçekleştirildi ve öğretmen açığı hemen hemen kapandı. Ayrıca birçok konuda Zonguldak başarı sıralamasında ilk 5 içerisinde yer aldı . Ali Tosun sendikalara eşit şekilde yaklaştı. Bu kadar başarılı bir bürokratın görevden alınması hiçte iyi olmadı.Yeni göreve başlayan il milli eğitim müdürüne de görevinde başarılar diliyorum"ifadesini kullandı.

MEMUR-SEN'DEN İSTİFA EDEREK KAMU-SEN'E ÜYE OLSUNLAR

Türk Eğitim Sen başkanı Şahin Ören, 6.Dönem tamamlanan toplu iş sözleşmesine değerlendirerek, "Toplu iş sözleşmesinden kimse memnun değil. Memur-Senliler bile sonuçtan memnun değil. Ancak Memur-sen yöneticileri tam tersini iddia ediyorlar. Onlar Memur-sen değil Memnun sen'ler. Tabii ki sendikacılık bir din değildir. Biz
Memur Sen'li istifa ederek  Kamu-Sen'e üye olmaya davet ediyoruz."şeklinde konuştu.

EREĞLİ'DE ÖĞRETMENLER İÇİN AYRI PCR TEST ODASI HAZIRLANDI

Türk Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Şahin Ören Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştüklerini ve bu görüşme sonucunda Ereğli ilçesinde PCR testi olacak olan öğretmenlerin ayrı bir yerde olması konusunda taleplerinin karşılanmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.Şahin Ören Zonguldak merkez ve diğer ilçelerde de öğretmenler için ayrı PCR test yerleri yapılması gerektiği çağrısında bulundu.
MÜDÜRLERİ MAHKEMEYE VERECEĞİZ

Türk Eğitim-Sen Başkanı Şahin Ören, PCR testi yaptırmayan öğretmenleri sınıfları almayan kendi üyeleri de dahil tüm okul müdürlerini mahkemeye vereceklerini ifade etti.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KÖLELİKTİR

Türk Eğitim Sen başkanı Şahin Ören, "Devlet diyor ki bir bakkala bile girsen asgari ücretin altında çalıştırılması şartını koyuyor. Öğretmenlere bu reva mı. Bir an önce ücretli öğretmenlik sistemi kaldırılmalıdır. Ücretli öğretmenlik kölelikten başka bir şey değildir" ifadesini kullandı.

Türk Eğitim Sen Zonguldak şubesi başkanı Şahin Ören sözlerini Zonguldak'a daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulunarak tamamladı.

(Haber-Ersin Çorbacı)

Editör: Haber Merkezi