ZGC'de vefat eden gazeteci Ferdi Akıllı için veda töreni düzenlendi.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede tedavi altındayken dün gece  vefat eden Anadolu Ajansı Zonguldak il sorumlusu Ferdi Akıllı için Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinde veda töreni düzenlendi. ilk olarak Atatürk Devlet Hastanesinden alınan naaşı Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti önüne getirildi. 

Gazeteciler Ferdi Akıllı için gözyaşı döktüler.

Burada konuşma yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Ferdi Akıllı'nın Zonguldak’ın unutmayacağı, hep hatırlayacağı isimler arasında yer alacağını belirterek şunları söyledi.

"Değerli arkadaşlar, kıymetli meslektaşlarım. Bir süre önce çalıştığı ofisinde haber yazarken beyin kanaması geçiren meslektaşımız, Anadolu Ajansı Zonguldak Büro Sorumlusu Ferdi Akıllı 43 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Ecel sevgili kardeşimizi 42 yaşında, hayatının baharında mesleğini icra ederken yakaladı. Yaklaşık 15 yıldır Zonguldak gündemini takip eden, gece gündüz demeden halkın haber alma özgürlüğü için mücadele eden kardeşimizi bugün sonsuzluğa uğurluyoruz.  Ferdi Akıllı, Zonguldak’ın unutmayacağı, hep hatırlayacağı isimler arasında yer alacak. Ferdi kardeşimiz gece gündüz demeden, her koşulda halka haber ulaştırmak için mücadele etti. Yoğun iş temposu, gece ve gündüz demeden devam eden koşuşturmacalar, uykusuzluk, açlık. Yeri geldi kendisinden feda etti, yeri geldi ailesine zaman ayıramadı, bazen günlerce uykusuz kaldı, çoğu zaman her basın mensubunun başına geldiği gibi hedef oldu. Ancak her zorluğa rağmen muhabirliğin hakkını Zonguldak’ta verebilecek sayılı çalışanlar arasında yer aldı. Anadolu Ajansı’nı ve devletini Zonguldak’ta en iyi şekilde temsil etmek için canını dişine taktı. Hayatı boyunca sırtından ayırmadığı, haber ekipmanlarının yer aldığı çantası, boynunda fotoğraf makinesi ile her an sahada olan meslek şehitlerimiz arasında yerini alan kardeşimizi asla unutmayacağız. Gazipaşa Caddesi’ndeki yürüyüşü, habere ve haberciliğe olan aşkı hep hatıralarımızda yer alacak.  Sohbetlerimizde hayatındaki hayallerini anlatırken hep kızından bahsederdi. Kızını okutmak, onu en iyi şekilde eğitmek istediğini ifade ederdi. Ondan bize geriye emanet olarak 10 yaşındaki kızı Asel kaldı. Bazen kelimeler kefaretsiz kalıyor, sözcükler boğazınıza düğümleniyor. Güle güle güzel kardeşim, yolun açık olsun. Seni asla unutmayacağız. Ajans muhabirliğinin her evresinde yer alan Meslek Şehidimiz Ferdi Akıllı kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun . Ferdi Akıllı kardeşimize varsa haklarımızı helal ediyoruz."

Yapılan konuşmanın ardından gazeteciler merhum Ferdi akıllı için Dualar okudu.

Ferdi Akıllı'nın naaşı daha sonra  helallik alınmak üzere evine getirildi.

Kızı Asel Akıllı gözyaşları dökerek tabutun üstüne çicek bıraktı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi