Zonguldak Fatih Halk Eğitim  Merkezi Müdürü Türkan Toygar; Unutulmuş meslekler arasında yer alan sepet örücülüğü kursu’nu yeniden canlandıracaklarını söyledi.


Amaçlarının dezavantajları bayanları Hayatın içine çekmek ve unutulmaya yüz tutmuş meslekleri gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyleyen Zonguldak Fatih Halk Eğitim  Merkezi Müdürü Türkan Toygar; “ Merkez Halk EğitimMerkezi olarak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı elimizde yaşatmak ve yaygınlaştırmak adına imece derneğinin de destekleriyle vizeden getirdiğimiz el sanatları eğitimcimizle her ilçemizden bir eğitimci ile Merkez Fatih Halk Eğitimi Merkez binamızda sepet örücülüğü semineri gerçekleştirdik.
Bu seminerimiz sonrasında Merkez Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve İnece Derneği işbirliğiyle kurs planlamamızı yaptık. Amacımız unutulmaya yüz  tutmuş olan sepet örücülüğü yaşatmak ve bunu yaparken dezavantajlı bayanlarımızı bu çalışmanın içine alıp üretimin içinde olmalarını sağlamak. 15 kursiyer de haftanın beş günü günde beş ders saati olarak 128 saat olan sepet örücülüğü kursumuzun ilk grubuyla başlaması için planladık. Mısır Gazali, bambu ve söğüt ağacından yapılabilen bu sepetlerimizin hayatımızın her alanında evlerimizde, aksesuvar olarak, organizasyonlarda ve bir çok alanda kullanılmakta. Bu alanda bayanlarımızı yetiştirip bunu üretip satışını yurt içi ve yurt dışında da pazarlamak hedeflerimiz arasında, Halk Eğitim olarak sepet örücülüğü önemsiyor ve çalışmalarımızı bu alanda artırmak istiyoruz” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi