Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle, yazılı bir açıklama yaptı. Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın, insanlık görevimiz olduğu gibi toplumsal sorumluluklarımız arasında da yer aldığını ifade etti. Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan; yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak, kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sağlamak, toplum olarak da hepimizin görevidir. Engellilik, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren toplumsal bir olgudur. 

BAŞKAN ALAN: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ.”

’’Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerine, yerel yönetimler olarak projelerimizi geliştirmek ve uygulama aşamasında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sosyal devler anlayışıyla, ülkemizde son yıllarda yaşanan büyük gelişim ve değişim ile beraber engelli vatandaşlarımızın eğitiminden, istihdamına, ayrımcılıkla mücadeleden, erişebilirliklerine ve toplumsal yaşama katılmalarına kadar pek çok alanda geliştirilmesi gereken tedbirler hayata geçirilmektedir. Toplumun aktif bireyleri olarak gördüğümüz engelli kardeşlerimizin daima yayındayız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor ve bu haftanın engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda hassasiyetin ve bilincin artmasına vesile olması temennisiyle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutlarken, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu, yaşam sevinci dolu günler temenni ediyorum. ‘’dedi.

Editör: Haber Merkezi