Zonguldak Polisevi’nde 23 Nisan’da düzenlenen Siberay yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.Polisevinde düzenlenen törene, Vali Mustafa Tutulmaz,İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı,İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı açılış konuşmasını yaptı.

TURANLI: SİBERAY'DA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ GURURLUYUZ
İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı yarışmalarda derece alan öğrencileri tebrik ederek, "Siber suçlarla mücadele çok büyük önem taşıyor. Nasıl bir Kızılay, nasıl bir Yeşilay değerse aynı şekilde Siberay'da bir değer olarak yüceltilmesi noktasında mücadelemize devam ediyoruz. Türkiye genelinde siber suçlarla farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen  yarışmalarda dereceye 120 kişi girdi ve bunun 27 tanesi Zonguldak'tandır. Bunun mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Z harfi alfabenin sonunda olmasına rağmen listede %22'lik başarısıyla birincilik kazanmış ödül kazanmış bir ilin emniyet müdürü olarak beni çok mutlu ettiniz Allah da sizleri mutlu etsin teşekkür ediyorum"dedi.


VALi: OKULLARDA DİJİTAL OKURYAZARLIK OKUTULMALI

Vali Mustafa Tutulmaz da yaptığı konuşmada, okullarda hayat bilgisi dersine dijital okuryazarlığın da eklenmesi gerektiğini ifade etti. Son yıllarda dijital suç oranlarında artışa dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşların bu konuda bilgili olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:"Çağımız çok değişti ve kuşaklar arasındaki bilgiye ulaşım aşaması bundan 15-20 yıl önce çok farklıydı, 40 yıl 50 yıl önce çok daha farklıydı. Eskiden günlerce süren hizmetler bugün anında hemen yerine getirilebiliyor. Dijital toplum yazarlık diye bir kavram ortaya çıktı. Doğruluğuna inanmadan buralara girip de yem olma ile karşı karşıya kalmayın. Hatta ve hatta okullarda verilen hayat bilgisi dersini kapsamı içerisine dijital okuryazarlık eklenmelidir. Artık insanları daha çok bilinçlenmesi gerekiyor. Emniyet güçlerimizi bu yönde şikayetler oldukça artmaya başladı. Vatandaşımızın önce kendi güvenliğini sağlaması gerekir diye düşünüyorum. Bu yarışmayı düzenleyen emniyet teşkilatımız da teşekkür ediyorum"dedi.

EĞİTİMDE İLÇELER MERKEZDEN DAHA ÇOK BAŞARILI

Eğitimde ilçelerin merkezden başarılı olduğunun altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz,"Dikkat ediyorum bu yarışmada dereceye girenlerin yarıdan fazlası Alaplı ilçemizden. Bu arada merkezdeki okul yöneticilerimize de hafif bir gönderme de yapmak istiyorum. Rekabet olmazsa başarı gelmez "dedi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi