Zonguldak Bakkallar Odası eski Başkanı Şükür Küçükali, esnaf sorunları hakkında Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Çakmak'a açıklamalarda bulundu.

Küçük esnaf ve sanatkarların zor günler yaşadığını vurgulayan Şükür Küçükali, siftah yapmadan dükkanını kapatan esnaf ve sanatkarlar bulunduğuna dikkat çekerek, esnafın çıkmazdan kurtulması için mutlaka uygulanabilir bir sicil affının çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Son günlerde TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in de sicil affı konusunda açıklamalar yaptığını belirten Şükür Küçükali, bunların "geç kalmış" açıklamalar olduğunu belirterek, " Sayın Genel Başkanımız, bakanlıklara, hatta Sayın Cumhurbaşkanımıza çok kolay ulaşabilecek bir insandır. Sicil affı konusunu çok önceden gündeme getirip, yasalaşmasını sağlayabilirdi" şeklinde konuştu.

Şükür Küçükali açıklamasında şunları söyledi :

" Küçük esnaf ve sanatkarlarımız zor günler geçiriyor. Sabah dükkanını açıp siftah etmeden kapatan esnaf ve sanatkarlarımız var. Özellikle gıda sektöründe sayıları her gün artış gösteren süper marketlerle rekabet etmek imkansız hale geliyor. Bu nedenle uygulanabilir bir esnaf sicil affının bir an önce çıkarılması, esnaf ve sanatkarlarımızın işlerini derleyip toparlaması ve işyerlerini büyütmesi bakımından zorunlu hale gelmiştir. Sicil affı çıkmadan esnaf ve sanatkarlarımız iflah olmaz.

Bunun sağlanması için şehrimizdeki tüm oda başkanları, birlik başkanlığı ile birlikte sesini duyurmak zorundadır. Sicil affının uygulanabilir olması zorunludur. Geçmişte örnekleri görüldü, sicil affı çıkmasına rağmen bankalarda eski sicilleri dikkate alınarak kredi alamayan esnaflarımız oldu. Bu yüzden yasal düzenleme ona göre yapılmalıdır. Aksi halde esnaf ve sanatkarlarımızı daha zor günler beklemektedir."

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi