Çaycuma Belediyesi Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği hükümleri uyarınca, Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi de alarak sıfır atık konusunda bir adım daha attı

Çaycuma Belediyesi, Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliğine uygun şekilde kendi motor yağı değişim noktasını kurarak, çevre belediyeler arasında bir ilke daha imza attı. Belediye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden aldığı izin belgesi sayesinde, yetkili kuruluş aracılığıyla, yıl içinde depoladığı atık yağların geri dönüşümünü sağlayabilecek. Sıfır atık hedefi için de bir adım da olan uygulama, doğal kaynakların verimli kullanımı, enerjinin geri kazanılması, insan ve çevre sağlığının korunması gibi birçok önemli etkisinin yanı sıra, aracı kurumları ortadan kaldırarak Belediye bütçesinde de tasarruf sağlayacak.

ATIK YAĞLAR YETKİLENDİRMİŞ KURULUŞA TESLİM EDİLEREK DOĞAYA KARIŞMASI ÖNLENECEK

Belediye bünyesinde bulunan bütün araçların motor yağı değişim bilgileri, yıllık yağ tüketim miktarları gibi birçok veri, Entegre Çevre Bilişim Sistemi(EÇBS) üzerinden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bildirilerek takibi sağlanacak. Burada oluşan verilere göre belirlenen miktardaki atık, atık yağları toplamakla yetkilendirmiş kuruluşa teslim edilerek doğaya karışması önlenecek. Bu amaçla özel olarak hazırlanmış geçici depolama alanı da oluşturan Çaycuma Belediyesi, burada depoladığı atık yağı, ilgili kuruluşa teslim edecek.

YÖNETMELİK UYARINCA KURULMASI ZORUNLU

İlgili yönetmelik, motor yağı değişimi yapılan işletmelerin, Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 13 üncü maddesindeki hükümler doğrultusunda geçici depolama alanı kurmakla, il müdürlüğüne başvurarak izin belgesi almakla, Bakanlığın çevrimiçi programlarına kayıt olup motor yağı değişimine ilişkin bilgileri çevrimiçi programı kullanarak bildirmekle ve onaylamakla yükümlü kılınıyor. Bu belgeyi işlemi yapan tüm kurum ve kuruluşların alması gerekiyor.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi