Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin şirin,"Salgın dolayısıyla engelli raporlarının Mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayılıyor. Ancak sonrasında engelleri sürekli olsa da yine rapor alınması gerekecek." dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği'nin (TSD) 72 il başkanı olarak telekonferans sistemiyle görüştüklerini ve sorunları masaya yatırdıklarını belirten Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin şunları ifade etti:

YOKSA EMEKLİ MAAŞININ VE YARDIMLARIN KESİLMESİ SÖZ KONUSU
Sakatlar Derneği Genel Merkezi, 72 şube başkanı ile telekonferans üzerinden görüştük. Telekonferans sistemi ile gerçekleşen toplantıda; Mayıs ayı sonunda yenilenmesi gereken engelli raporları görüşüldü. 3 ay içinde engelli raporunu alıp, yeniden ibraz edeceksiniz. İbraz etmediğiniz takdirde emekli maaşınız kesilecek. Bunun yanında almış olduğunuz maaşlar yüzde 50 veya fazlası faiz ile geri alınacağı belirtiliyor. Salgın dolayısıyla engelli raporlarının Mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayılıyor. Ancak sonrasında engelleri sürekli olsa da yine rapor alınması gerekecek. Yoksa emekli maaşının ve yardımların kesilmesi söz konusu olmaktadır."

ENGELLİLERİN RAPOR İÇİN HASTANEYE BAŞVURULARINDA ANCAK 3 VEYA 6 AY ARASINDA SIRA GELİYOR
Engellilerin rapor için hastaneye başvurularında ancak 3 veya 6 ay arasında sıra geldiğini ve bu sorunu aciler çözülmesi gerekütiğini belirten Hüseyin şirin, "Engellilerin rapor için hastaneye başvurularında ancak 3 veya 6 ay arasında sıra geliyor. Hareketlerimiz kısıtlı olduğu halde günlerce hastaneye gidip gelmek zorunda kalıyoruz. SGK 3 ay süre tanıyor ama tetkikler haftalar alıyor. Randevu bulabilmek de çok zor. Şimdi bir de korona virüsü salgını sürecindeyiz. Heyet toplanamadığı için bazı engelli arkadaşlarımızın maaşları kesildi. Şimdi evlerinde zor bir yaşam mücadelesi vermeye başladı” ifadesini kullandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi