Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, "Cihaza bağlı engellilere elektrik kesintilerinden etkilenmemeleri için yetkililerden jenaratör talep ediyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı engellilerin kullandıkları cihazların çalışmaması sebebiyle mağdur olduklarını hatırlatan Hüseyin Şirin şunları söyledi:

"Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı olarak cihaza bağlı engellilere elektrik kesintilerinden etkilenmemeleri için yetkililerden jenaratör talep ediyoruz.  Zonguldak da daha önce 2 günlük kar yağışında yaşanan elektrik kesilmesine neden olan Enerjisa, en çok engellileri mağdur ettiğini belirtmiştik.Elektrik kesintileri nedeniyle engellilerin kullandığı cihazlar çalışmadı, diyalize gitmesi gereken engelliler binalardan asansör çalışmadığı için inemedi, engelliler mağdur olmuştu.

Engellilerin elektrik kesintilerinden normal vatandaşa göre iki kat daha fazla etkilendiklerini ve Enerji-Sa’nın bir daha böyle kesintiler için önlem alması gerektiğini ifade etmemize rağmen maalesef bu günlerde de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.

ancak bu günler içinde elektrikte yaşanan kesinti gerçekten engellilerimizin çok mağdur etti. Bilindiği gibi elektrikli cihaz kullanan engellilerin elektrik kesintisi sebebiyle cihazlarını çalıştıramadılar . Ağır Engelli olup cihaz kullanan tüm Engelliler adına devletin bu insanlara jenaratör temin etmesi gerekiyor. Sosyal Devlet olmamız dolayısıyla cihaza bağlı Engellilerimize SSK’lı anlara SSK , SSK’sı olmayanlara da devletimiz jenaratör vermelidir. Yönetim kurulu olarak bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz."

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi