Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, siyasi partilere engellileri Belediye meclis üyeliklerinde seçilebilecek sıradan aday göstermeli çağrısını yineledi.
31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin engellileri belediye meclis üyeliklerinde seçilebilecek noktalarda aday göstermeleri ve seçilen meclis üyelerini ise icra kurullarında görev almaları gerektiğini belirtti.
Ayrıca 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nü düzenlene çeşitli etkinliklerle geçirdiklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, şunları söyledi:
“Her yıl olduğu gibi bu yıl da birleşmiş milletler tarafından ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ülkemizde ve Zonguldak'ta kutladık. Bugünün kutlanmasının sebebi engellilerin sorunlarının dile getirerek çözümünü sağlanmasıdır.3 Aralık Dünya Engelliler gününde yaptığımız basın açıklaması ile birlikte yapılan ve yapılması gereken hizmetler konusunda kamuoyunu bilgilendirdik. Şehrimin içinde engellilerin yaşadığı sıkıntıların bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Aynı zamanda derneğimizin de yer konusunda büyük bir sıkıntısı var bu konudaki gelişme olacak ve inşallah önümüzdeki aylarda derneğimizin yeri konusunda güzel bir gelişme olacak.
İlimizde dernek olarak engellilere yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. engellilerin tekerlekli sandalye protez ihtiyaçların karşılanması için elimizden geleni yapıyoruz. elimizdeki imkanlar dahilinde bu talepleri de karşılıyoruz. ayrıca ülkemizde İŞKUR aracılığı ile kamu ve özel sektör ve alınan engelliler noktasında da üyelerimizin her türlü yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca bu alanlarda da elimizde komisyonlarda da bizzat görev alarak engelli istihdamına katkı sağlıyoruz.
Özellikle yerel seçimlerde İnşallah belediye meclislerinde engellilerin görev olarak bu çalışmaları daha da kat ve kat yapacağımıza inanıyoruz ve tüm siyasi partiler de buradan tekrar sesleniyorum. kesinlikle meclis üyeliklerinde engelli arkadaşlarımızın seçilebilecek sıralardan aday gösterilmesi ve belediyede yürütmede görev almalarını gönülden istiyoruz.”
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi