*** CHP İl Başkanı Hakkı Güney 16 Şbat Pazar günü yapılacak olan CHP İl Kongresi'ne ilişkin görüşlerini Yeni Adım'a açıkladı. Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Çakmak'ın sorularını yanıtlayan Hakkı Güney, 1986 yılından beri CHP üyesi olduğunu ve siyasetin mutfağından geldiğini vurgulayak, " Siyaset emek ister, yürek ister, cesaret ister. Benim siyasette emeğim var, yüreğim var, cesaretim var" şeklinde konuştu.

*** Çok adaylı kongrelerin CHP'nin geleneğinde var olduğunu söyleyen Hakkı Güney, kongrede rakibi olan diğer adayların hep birinin CHP'nin adayları olduğunu belirterek, başarılar diledi.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Yeni Adım'ın sorularını şöyle yanıtladı :

SORU : Ne zamandan beri CHP'de üyesiniz? Siyaset kulvarında neden CHP'yi tercih ettiniz?

CEVAP : 1986 yılından beri CHP üyesiyim. CHP'li olmaktan onur duyarım. CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. Cumhuriyetin kurucu partisidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda var olan ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte varlığını devam ettirecek olan, ülkemizde demokrasinin güvencesi, halkımızın dert ortağı ve çözüm ortağı olan büyük ve köklü bir siyasi partinin üyesi olmaktan onur ve gurur duyuyorum.

SORU : Bilindiği gibi 16 Şubat'ta CHP İl Kongresi yapılacak. Siz de kongrede il başkanlığına aday olduğunuzu açıkladınız, adaylığınız  hakkında bir değerlendirme yapar mısınız?

CEVAP : Biz, gençlik yıllarımızdan itibaren CHP'nin saygınlığına, bu ülke için yaptıklarına ve yapacaklarına yürekten inanarak, üstlendiğimiz her görevi, partimize ve ülkemize hizmet anlayışı ile yerine getirdik. Biz, CHP'nin mutfağından geldik, siyasette emekleyerek yürümesini öğrendik. Seçim meydanlarında partimizin türküsünü söyledik, konvoylarda anons yaptık, afiş astık, pankart astık, partimizin bayrağını astık, broşür dağıttık.

Şu anda CHP Zonguldak İl Başkanı olarak görev yapıyorum. CHP İl Başkanlığı çok önemli ve onurlu bir görevdir. Herkese nasip olmaz. Biz burada siyasi görevimiz nedeniyle CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsil ediyoruz. Bu sorumluluğun bilincinde hareket ediyoruz.

Siyaset emek ister, yürek ister, cesaret ister. Benim siyasette emeğim var, siyasi mücadelede yüreğim var, aday olmaya cesaretim var.

Partimi ve ülkeme hizmet adına yeniden il başkanlığına aday oldum. Delege arkadaşlarımızın teveccühü gerçekleşirse, kaldığımız yerden, CHP'yi daha ileriye taşımak ve ilk seçimde Zonguldak'ta birinci parti konumuna getirmek üzere yönetim ve tüm partililerimizle birlikte yarın seçim olacakmış gibi bir çalışma programı hazırlayıp, yoğun çalışma temposu içinde hareket edeceğiz.

SORU : Kongrenin "çok adaylı" bir kongre olarak geçmesi bekleniyor. Aynı zamanda rakipleriniz olan diğer adaylar hakkındaki görüşleriniz nelerdir?..

CEVAP : Adayların her biri CHP'nin adayıdır. Hepsi de CHP'ye emek vermiş, değerli arkadaşlarımızdır. Çok adaylı kongreler CHP'nin demokrasi geleneğine uygundur. Bizim kongrelerimiz tartışmalı geçer, ancak biz CHP'liler olarak, tartışmaktan değil, tartışamamaktan, susmaktan, sesimizin çıkmayışından endişe ederiz.

Bazen aile içi kavgaların sokağa taşıp, komşular tarafından duyulduğu doğrudur ama, o komşuların büyük bir sessizlik içinde birbirlerini yiyip bitirdiklerini de herkes biliyor.

Ben, kongreye aday olarak katılacak bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum, delegelerimizin en iyi kararı vereceklerine inanıyorum. Benim, CHP İl Başkanı olarak çok önemli görevlerimden biri de partimizin kongrelerinin  sağlıklı, güvenli ve demokratik ortamlarda gerçekleştirilmesini sağlamaktır. İlçe kongrelerimizde bunu başardık, kongrelerimizi en iyi, en demokratik ortamlarda tamamladık. Şimdi il kongremizi de, çok yüksek bir katılımla, CHP'nin gücünü gösterecek şekilde, aynı demokratik ortamda gerçekleştirip kongre sürecimizi tamamlamış olacağız.

SORU : 31 Mart yerel seçimlerinde Zonguldak Belediyesi'nin kaybedilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu seçimde bazı yönetici ve partililerin, CHP'ye çalışmadığı iddia ediliyor, bu iddialar hakkında ne söylemek istersiniz?

CEVAP : Elbette Zonguldak Belediyesi'nin kaybedilmesi partimiz için kayıp olmuştur ama, biz bunu ilk yerel seçimde telafi edip, belediyeyi tekrar CHP'ye kazandıracağız.

Bu tür iddiaları ciddi bulmuyorum, hepimiz, tüm CHP'liler partisi için seçim çalışması yaptı. Herkes sahaya çıktı. Sadece, aday belirleme yöntemi ve aday seçimi nedeniyle sandığı gitmeyen 3 bin civarında CHP'li seçmen olduğu tahmin ediliyor. Bu durum direkt olarak seçim sonucunu tayin etti. 

Seçimin kaybediliş nedenini bizzat Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu açıklamıştır. Dolayısı ile bu tartışma artık geride kalmalıdır.

Ancak, CHP, Zonguldak ilimizde Ereğli, Devrek, Çaycuma, Alaplı gibi büyük ilçelerimizde seçim kazandı. Çatalağzı ve Muslu ile daha pek çok beldemizde varlığını muhafaza etti. CHP yerel seçimde, iktidarın tüm avantajları kendi lehinde kullanmasına rağmen il genelinde başarılı olmuştur. Zonguldak Belediyesi de yapılacak ilk seçimde, tüm ekiplerimizle ve adayımızla birlikte çalışılarak geri alınacaktır.

( Röportaj : Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi