*** Pandemi sürecinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına tam olarak uyulması gerekiyor.

Bu konuda gerek Sağlık Bakanlığı, gerek Pandemi Bilim Kurulu ve il yöneticileri ile uzmanlar tarafından sürekli ve ısrarlı uyarılar yapılıyor.

Kurallara uymayan vatandaşlara haklı olarak cezai işlem yapılıyor.

*** Topluma her konuda örnek olması gereken, özellikle pandemi sürecinde kurallara tam uyarak vatandaşların kurallara daha çok uymasına sağlamak yönünde hareket etmesi gereken ilimizdeki siyasetçilerin hastalığın yaygınlaşmasına davetiye çıkaran kural dışı davranışları vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Sağlık çalışanları kendi yaşamlarını riske atarak pandemi ile mücadele ederken, siyasilerin umursamaz davranışları, toplantı ve ziyaretlerde pandemi kurallarını hiçe sayışları "sorumluluk duygusu ve vicdan" tartışmalarını da birlikte getiriyor.

Maske yok, sosyal mesafe sıfır…

*** İlimizde bulunan siyasi parti temsilcilerinin pek çoğunun pandemi ile mücadele kurallarına uymadığı sosyal medya hesaplarına yansıyan fotoğraflardan anlaşılıyor.

Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'den sosyal medyaya yayılan bu fotoğraflarda, topluma olumsuz örnek oluşturacak şekilde maske kullanılmadığı, sosyal mesafeye dikkat edilmediği gözlemleniyor.

Zonguldak'ın pandemi bakımından riskli 15 il arasında yer almasına rağmen, ilimizde toplumun temsilcisi durumundaki siyasetçilerin sorumsuz davranışları, üstelik bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşmaları yoğun tepkilere neden oluyor.

( Haber : Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi