Üniversite öğrencilerinden Amelebirliği Öğrenci Yurdu için Başkan Selim Alan'a çağrı…

 Amelebirliği Başkanlığı'nca Zübeyde Hanım Caddesi'nde inşa edilmesi planlanan, ancak önceki yönetim sürüncemede bırakması nedeniyle akamete uğrayan Amelebirliği Kız Öğrenci Yurdu'nun yeniden gündeme getirilip inşa edilmesi için ZBEÜ öğrencileri tarafından Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'a çağrıda bulunuldu.

İlimizde ünivresite öğrencilerinin karşılaştığı sorunların en başında "barınma sorunu" geldiğini vurgulayan üniversite öğrencileri, "Konut kiraları ve özel yurtlarda oda kiraları çok yüksek, YurtKur yurtları ise ihtiyacı karşılayamıyor. Bu nedenle daha önce Amelebirliği tarafından inşa edileceği açıklanan kız öğrenci yurdunun hizmete açılabilmesi için Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz" şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Daha önce Amelebirliği tarafından 750 kişilik yurt binası açılacağının duyurulduğunu, ancak bugüne değin herhangi bir ilerleme sağlanmasıdığı belirten öğrenciler, " Sayın Belediye Başkanımız ilimizde büyük projelere imza atıyor, şehrin çehresini değiştiriyor. Bu hizmetlere üniversite öğrenci yurdunun eklenmesi için desteğini bekliyoruz. Belediyenin onanylaması halinde yurt binası inşa edilmesinin önündeki engellerin kalkacağı belirtiliyor. Başkanımız onay versin, üniversite yurdu onun eseri olsun, üniversite öğrencilerine armağanı olsun" şeklinde konuştular.

İKİ PARSELİN BİRLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

Sözkonusu alanda üniversite öğrenci yurdu inşa edilmesine Amelebirliği yönetiminin sıcak baktığı, ancak bazı teknik sorunlar nedeniyle yatırımın gerçekleşemediği belirtiliyor. İlgililer belirtilen alanda iki ayrı parselin bulunduğunu ve iki parselin birleştirilmesi gerektiğini hatırlatarak, " Bu konuda Zonguldak Belediyesi'nin onayı gerekiyor. Belediyenin yetkili karar organı onay verip, gerekli teknik çalışma yapıldığı takdirde yurt binasının önünde engel kalmıyor" dediler.

ŞEHRİN İMAJINI GÜÇLENDİRİR

Şehir Merkezinde kamuya ait bir üniversite yurdunun hizmete açılmasının şehrin "üniversite şehri" yönündeki imajını güçlendireceğini belirten ilgililer, " Amelebirliği tarafından kamu yatırımı şeklinde böyle bir yurt inşa edildiği takdirde, hem öğrencilerimiz ekoomik ve güvenli koşullarda barınma imkanına kavuşacak, hem de üniversite şehri olmak yolunda bir adım daha atılmış olacaktır." şeklinde konuştular.

(Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi