Vali Tutulmaz Mesleki Eğitim Okulu öğrencilerine bu sözlerle seslendi ; "Sizler ara eleman değil aranan elemansınız"

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ZTSO) proje okulu olan; Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (Sanat Okulu) öğrenim görmekte olan ZTSO tarafından 508 öğrenciye iş önlüğü ve 120 öğrenciye iş ve tornavida seti olmak üzere eğitim malzemesi desteğinde bulunuldu.

Düzenlenen eğitim malzemesi dağıtımı ve iş önlüğü giydirme törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul müdürü Muhammet Yıldız ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Muhammet Yıldız yaptığı konuşmada öğrencilere verilen destekten dolayı teşekkür ettiğini ifade etti

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'de yaptığı konuşmada, sanayinin eleman ihtiyacının karşılanması konusunda mesleki eğitimin çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti ve desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Vali Mustafa Tutulmaz,'da yaptığı konuşmada, okul öğrencilerine seslenerek, "Sizler ara eleman değil aranan elemansınız. Bunun değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Her işi yapıyorum devri artık bitti. Türkiye'de işsizlik yok. Nitelikli işgücü eksikliği çok fazla. Bu eksikliği de sizler tamamlayacaksınız. Ziyaret ettiğimiz sanayilerin ortak derdi nitelikli iş gücü ihtiyacı. Hepsi eleman bulamıyoruz sıkıntısını dile getiriyorlar. O yüzden mesleğinizin ve okulunuzun kıymetini iyi bilin"dedi.

Vali Tutulmaz okul müzesini ziyaret etti

Törenden sonra Vali Mustafa Tutulmaz beraberindeki Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ile birlikte okul müzesini ve atölyelerini ziyaret etti ve okul müdürü Muhammet Yıldız'dan müze hakkında bilgi aldı.
(Haber-Ercan Demir) 

Editör: Haber Merkezi