Zonguldak'ta yeniden kısıtlamanın başlamasını değerlendiren vatandaşlar, "Maske mesafe kurallarına uysaydık böyle olmazdı"diyerek kısıtlamanın gerekli olduğunu dile getirdi.

Koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle birlikte Zonguldak turuncu kategoride haftasonları Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, sadece pazar günü uygulanmaya başlanılmış ve Cumartesi günü sokağa çıkmak serbest bırakılmıştı. Ancak aradan geçen geçen kısa sürede Zonguldak Türkiye genelinde 58 il ile beraber artan vaka artışları nedeniyle kırmızı kategoriye alınınca kısıtlamalar yeniden iki güne çıkartıldı.
1 aylık aradan sonra yeniden Cumartesi günü ilan edilen kısıtlamada Zonguldak sessizliğe bürünürken, vatandaşlar sadece zaruri ihtiyaçların karşılamak için sokağa çıktı.

Zonguldaklılara bu konuyla ilgili düşüncelerini sorduk.
Vatandaşlar, "Maske, mesafe ve hijyen kuralına uysaydık böyle olmazdı. Aslında kısıtlamalar bizim için, bizim sağlığımız için. hepimiz pandemi kurallarına uymalıyız aksi taktirde korona belasını başka türlü yenemeyiz. Bakıyoruz toplumda hala maske mesafe kurallarına uymayan çok kişi var. Maskesini burunun altına, çene altına takan insanlar da çok. Böyle olmamalı" şeklinde görüşlerini dile getirdiler.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi