Son 20 yılın en coşkulu cumhuriyet Bayram kutlamasının gerçekleştirdiğini belirten Demokrat Parti Merkez ilçe başkanı Menderes Uzun şunları ifade etti:

" 29 Ekim Cumhuriyet bayramı'na öğrencisi, kamu kurum kuruluşları ile bütün siyasi örgütleriyle ve halkın tüm kesimleri bu coşkuya iştirak etmiştir. fakat tabii ki bunun bazı ufak tefek eksikleri olması nedeniyle Atatürk'ün geçmişteki vermiş olduğu çizgileri tamamıyla oluşturulması nedeniyle, fener alayı sonrasında  bir eğlencenin olmaması nedeniyle vatandaşlar ufak tefek yine de tedirginlikleri olmasına nazaran Cumhuriyet tarihinin 20 yıldan sonra ilk defa böyle bir Kalabalık ve coşkulu gecti. Bu nedenle demokrat Parti olarak biz de arkadaşlarımızla beraber toplu şekilde Cumhuriyet Bayramını kutlamaya katıldık. bunun bundan sonraki bütün yıllarda tüm bayramlarımızı ülkemize milletimize devletimize daha iyi bir şekilde devam etmesini Arzu etmekteyim. Benim Zonguldak'ta 45 yılım geçti ve son 20 yıldır  Cumhuriyet bayramı coşkulu bir şekilde kutlanmamıştı. 29 Ekim 2019 tarihinde yapılan Cumhuriyet Bayramı gerçekten coskuluydu ve bundan sonra da  daha güzel şekilde gefmesini Arzu etmekteyim. bayramın ülkemize milletimize vatanımıza toprağımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Katkıda bulunan devlet büyüklerime belediye başkanlarına ve bütün siyasi parti örgütlerine saygı ve minnetlerimi arz ediyorum.

Madenci anıtı alanında en güzel şekilde akış sağlamıştır. Bayramın madenci anıtı'nın önünde olması vatandaşın daha çok katılmasını sağlamıştır, Coşkunun daha da artmasına sebep oldu. bayramın madenci Anıtı önünde olması vatandaşın daha çok katılımını sağlamıştır." (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi