Sosyal medyada ihtiyaç sahibi öğrencilerin taleplerinin karşılanması amacıyla başlatılan ve tüm Türkiye'de çığ gibi büyüyen sosyal dayanışma projesine, Aonguldak'tan destek çağrısında bulunuldu.
Organizatör Nur Sarı yaptığı açıklamada, On binlerce çocuğa ulaşan hiç bir maddi destek almadan yoluna devam eden sadece ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kurulmuş bu  sosyal medya üzerinden dayanışma kuruluşuna destek veriilmesi gerektiğini belirtterek şöyle konuştu:

“Çok güzel bir sosyal dayanışma projesi ile karşı karşıya olacağız. Aslında bu bir sosyal dayanışma çağrısıdır .Çok uzaklardan hazırlanan ve çok uzaklara ulaşan bir projedir. Bu Köy Okulları Projesidir. Ve bunu Hayata geçiren Cafer Canşi tüm çocuklarımıza on binlerce çocuğa ulaşarak okullardaki ihtiyaçları temin ederek ve hiç bir maddi destek almadan sadece sayfalarında ihtiyaçlarını belirterek bir çok okula bir çok çocuğa ulaşmışlardır. Mont, bot, kırtasiye ihtiyaçları ve buna benzer bir çok ihtiyaç ve de çocukları mutlu edebilecek her şeyin çocuklara ulaşmasını sağlamaktadırlar. İlk projeleri “Pasta üflemeyen çocuk kalmasın” idi ve bütün okullarda ki durumu olmayan çocuklarımızın sınıflarına okullarına gidip onlarla beraber pasta üflemeleri onların doğum günlerini kutlamaları gibi bir projeydi ve çok güzeldi. Şimdi yeni projeleri ise “Pizza yemeyen kalmasın”diye bir projeleri var ve şu an da bir çok okullardaki çocuklara ulaşarak onların pizza yemesini sağlıyorlar. Pizzanın belki de ne demek olduğunu bilmiyorlardı belki sadece reklamlarda televizyonlarda görüyorlardı bunu hayata geçirerek bu çocuklara bu mutluluğu yaşatan Köy okulları projesini sosyal dayanışmayı sosyal medya da destekleyen ve de bunu hayata geçiren ilk önce Cafer Canşi ve bununla beraber Özlem Çağlan Bulutoğlu editörlüğü ile beraber yapılan çok güzel bir destek projesidir. Bunun yanında bir çok sanatçı ve yazarlarımızda destek veriyor bu dayanışma projesine Cem Adrian, Ceylan Ertem, Kemal hamamcıoğlu, Fazıl Say gibi bir çok sanatçımız da sosyal medya hesaplarında bu çağrıyı ve desteği paylaşıyorlar. Bunları hayata geçirip çocuklara ulaşımını sağlayan ve bu destekleri bir araya getiren Cafer Bey ‘e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 
Bunun dışında nasıl destek olabiliriz? Hemen onu anlatmak istiyorum Sosyal medya artık bir çoğumuzun kullanım alanı olduğu için sayfalarımızdan paylaşım yaparak etiketleme yaparak, Sayfalarında gördüğümüz ihtiyaç listelerine bakarak onları temin edip PTT kargo dan indirimli gönderilebiliyor. Sosyal medyayı bu anlamlı destek Çağrısı için kullanıp daha anlamlı hale getirebiliriz. 
On binlerce çocuğa ulaşan hiç bir maddi destek almadan yoluna devam eden sadece ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kurulmuş bu  sosyal medya üzerinden dayanışma kuruluşuna destek vermemiz gerekiyor. 
Heyecanlanıyorum çünkü ne kadar bir çok proje yapsak da; birşeyleri doğru anlatabilmek için ben de bir şeyler söylemek anlatmak istedim.  Onun için herkese desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum ve tüm destek olacaklara çağrıda bulunmak istiyorum ben sayfalarının linkini paylaşacağım ve sayfaya olan takibin de bir an önce çoğalmasını istiyorum ve desteklerimizin bir an önce hayata geçirilmesini istiyorum.Zonguldak’tan Ağrı’ya Bir çok ihtiyaç olan okullarımıza çocuklarımıza kocaman desteklerimizi gönderelim. Zonguldak-Kilimli ‘den kocaman sevgiler gönderiyoruz.”dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi