CHP Zonguldak Milletvekili ve birinci sıra Milletvekili adayı Ünal Demirtaş, Yeni Adım Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gamze Taşdemir’in sorularını yanıtladı, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Ünal Demirtaş’ın Kdz. Ereğli’de ziyaretleri sırasında yaptığı konuşma  sosyal medyada gündem olmuştu. Konuşmalarının kamuoyuna yanlış yansıtıldığını ve çarpıtıldığını söyleyen Demirtaş: “Biz orada dördüncü sıra adayım sayın Merve Kır ve İlçe Başkanımız Sertan Ocakcı değil CHP Milletvekilimiz Şerafettin Turpcu, önce ki dönem Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık ve geniş katılımlı partilimizle beraber yaptık. Esnaf gezilerinin hızlı ve seri olması gerekir. O esnafımıza gitmeden önce partililerimiz bizi AK Parti’li diye uyardılar. Eşarp satan bir dükkana girdik. Bize ‘Reise oy vereceğiz’ dediklerinde biz ne diyelim? Vatandaşı çok zorlayacak halimiz yok! Kararını vermiş, AK Parti’li olduğunu söylemiş. Bizde AK Parti’nin Ereğli’den aday göstermediğini, hiç değilse milletvekilliğinde bize oy vermesini istedik, dediğimiz bu kadar. Bunu sadece orada değil başka yerlerde de söyledik. Ama bazı yerlerde şunu da söyledik, milletvekilliğinde bize oy vermezlerse Cumhurbaşkanlığında Muharrem İnce’ye oy vermelerini istedik. Bunlarda var, bu sıradan bir şey aslındı. Bu konuşmayı yayınlayan benim danışmanım, bütün çalışmalarımızı sosyal medyadan canlı yayınlıyoruz. Vatandaş katı bir şekilde ‘Ben Erdoğan’a oy vereceğim’ dediğinde biz ne diyebiliriz? Ben yanlış bir şey görmüyorum, söylediğim her şeyin arkasındayım” dedi. 

‘ZONGULDAK BENİ AĞABEY OLARAK GÖRÜRSE BU GÖREVE TALİP OLURUM’

Zonguldak halkının teveccühü ile ‘Ağabey’ olabileceğini söyleyen Demirtaş: “Listemizde genç isimler var. 2011 yılında ben en genç adaydım, şimdi en yaşlı aday benim. Çalışkan ve dinamik bir kadroya sahibiz. Zonguldak’ın tamamında listemizin en iyi liste olduğu yönünde vatandaşlarımızdan olumlu tepki alıyorum. Zonguldak bana böyle bir yetki verirse, teveccühte bulunursa, onur ve şeref duyarım. Ben bir madenci işçisi çocuğu olarak doğdum, okum ve bu şehrin suyunu içip, her şeyinden yararlanarak milletvekili oldum. Zonguldak’a vefa borcum var. Zonguldak beni ağabey olarak görürse seve seve bu göreve talip olurum” şeklinde konuştu. (HABER: GAMZE TAŞDEMİR) 

Editör: Haber Merkezi