Saadet Partisi'nde mevcut İl Başkanı Burak Erol'a karşı kazan kaldıran muhalifler Mehmet Yaman'ı aday gösterdi.


25 Ekim'de gerçekleştirilecek olan Saadet Partisi Zonguldak İl kongresinde mevcut İl Başkanı Burak Erol'u istemeyen muhalif isimler Mehmet Yaman'ı aday gösterdi. Sadık Kar, Yusuf Çetin, Hüseyin Çapkın, Musa Yüce ve Mustafa Tilki gibi partinin tanınmış önde gelen isimlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda Partili Pazar günü  düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Kozlu Lemariz'te gerçekleştirilen toplantıya sadece merkezden değil ilçelerden yoğun katılım olduğu gözlendi.

Programın sunuculuğunu yapan Yusuf Çetin katılanlara hoş geldiniz dedi ve programa Burak Erol'uda davet ettiklerini ancak katılmadığını ifade etti.

MEHMET YAMAN: OMUZLARIMA BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLENDİ

Muhaliflerin İl Başkanı adayı olarak gösterilen Mehmet Yaman yaptığı konuşmada omuzlarına büyük bir sorumluluk üstlendiğini belirterek şunları söyledi:

"Hayırda yarışmak, hakkın ve adaletin yanında yer almak için mücadele ediyoruz.  Bu kardeşiniz 30 senedir milli görüş camiasının içerisinde elhamdülillah. 4 bölünmeye rağmen biz her zaman Erbakan hocamızın bize çizdiği çizgi dışında yolumuza ve hareketimize devam ettik. Bu yolda da ilerlemeye devam edeceğiz. Zonguldak'ta biliyorsunuz Yani haftaya pazar günü için kongre sürecine girildi. Şimdi bizim milli görüş olarak görevimiz kardeşliği tesis etmektir. Bir görüş ayrılığı olduğu zaman bizide büyüklerimiz bizi davet ettiler bizi çağırdılar gelin bir görüşelim ne yapalım, böyle bir sıkıntı var diye. Gerçekten gönüllere girmek kolay bir şey değildir. inşallah bundan sonra da devam eder.   Hiçbir kardeşimize kırgınlığımız küskünlüğümüz yok,
Büyüklerimizle yapılan istişare sonucunda genel merkezimize biz bu şekilde devam ettirmek istiyoruz diyerek bizi aday gösterdiler ve omuzlarımıza çok büyük bir sorumluluk yükledi.
Bizim milli görüş olarak şiarımız  bizde bu görev istenmez verilir.Bu sorumluluk bizim üzerinde yüklendi, Biz de elimizden geldiği kadar siz şahitsiniz geceli gündüzlü en iyi sonucu almak için mücadele edeceğiz."dedi.

MUHİTTİN YILDIRIM: GENEL MERKEZ AYRILIĞA RAZI DEĞİL
Genel merkezden gelen GİK Üyesi Muhittin Yıldırım'da başkanlıkta değil hayırda yarışın diyerek, yaşanan Bu ayrılığa genel merkezin kendi razı olmadığını belirtti. Yıldırım bugün Parti binasında diğer isimlerle de bir araya gelerek görüşme yapacağını da sözlerine ekledi.


MEHMET YAMAN KİM:
Mehmet Yaman: 1967 yılında Zonguldak Kozlu  ilçesinde doğmuştur. Zonguldak Fener Lisesi mezuniyetinden sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Maden MYO nu bitirmiştir. 1993 yılından itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi Fizik Bölümü Lisans öğrenimine devam etti. Aynı üniversitenin Maden Fakültesi Mühendislik Bölümünden mezun olduktan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen Türkiye Taşkömürü Üzülmez Müessese Müdürlüğünde  Maden Mühendisi ve İSG uzmanı olarak görevine devam etmektedir. 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçiminde Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adaylığı görevinde bulunmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi