Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret etti.

 

Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan'ı ziyaret etti, ‘Adil seçim Adil sistem’ isimli kitapçık hediye etti.

SADIK KAR: SEÇİM YASALARINDAN YENİDEN DÜZENLENMESİ GEREKİYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Sadık kar yaptığı açıklamada, “Başkanlık sisteminin kabulünden sonra seçim uyum yasalarının çıkması ve bazı düzenlemeler yapılması gerekiyordu. Şu anda gündemde olan seçim yasaları ve önümüzde seçim var. Seçim yasalarından yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Başkanlık sistemine uyumlu hale getirilmesi lazım gerekiyor. Bu kapsamda Saadet Partisi olarak yeni düzenlemede seçim yasalarının daha Adil. daha herkesi Kuşatıcı bir hale gelebilmesi için içerisinde işlenmesi gereken özellikleri tespit etmeye çalıştık. Böyle bir bir kitapçık hazırladık ve bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu kitapçığı biz genel başkanları tüm siyasi parti genel başkanlarına başbakan ve Cumhurbaşkanına ve tüm sivil toplum kuruluşlarına genel merkez yerine ulaştırıldı. Bizde bölgelerde şehrimizde bütün sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti başkanlarına bu çalışmaların birer örneğini takdim etmek istiyoruz. Bu kitapçığı biz kendilerine Milliyetçi Hareket Partisi'nin ile takdir ediyoruz inşallah hayırlı olur” dedi

HAMDİ AYAN: SAADET PARTİSİ TÜRK SİYASETİNDE KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,”Sözlerime başlamadan önce eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan’ı Şükran'la anıyoruz. Kendisi Türk siyaseti içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Türk siyasetinde önemli yatırımlara sahip olmuş bir genel başkanıdır. Burada tekrardan rahmet diliyoruz. Evet sayın il başkanımız bizlere acil seçim adet sistem isimli yapmış oldukları çalıştay sonucunda genel merkezlerinin ve genel başkanları yapmış olduğu bir kitapçıkta partimizi ziyaret etmişlerdir. Böylesi bir süreçte Tabii ki ittifak süreci içerisinde 26 maddeden oluşan bir yasal düzenleme içerisinde 4 maddede değişik bir söz konusudur. Bunların dün itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 9 maddesi geçmiş ve diğer maddelerinin görüşülmesine devam ederken böyle bir çalışmanın yapılması belki şudur, Buranın gayesi eksik görülen, bizlerinde eksik gördüğü varsa bir takım eksiklikler bunların giderilmesi için sürece katkı olacağını düşünüyoruz. Saadet Partisi Türk siyasetinde köklü bir geçmişe sahiptir. Böyle bir çalışma bu süreçte önemlidir. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak bize verilen bu kitapçığı sonuna kadar okuyup anlayarak Bununla ilgili görüşlerimizi il başkanları toplantımıza, genel merkez düzeyine taşıyabiliriz. Kaldı ki zaten başkanın ifadesiyle bunlar genel başkanları ve Genel Merkez düzeyinde paylaşıldığını söylüyorlar. Dediğim gibi siyasi partilerimizin hedeflediği hedef kitleler vardır. Buralarda eksiklikler olduğu görülebilir görülmüştür de. Bu manada bu kitapçığın basılması ve yayınlanması ihtiyacı haline gelmiş olabilir. Tabii ki biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak süreç içerisinde kendi dünya görüşlerine yakın olan tün siyasi partilerimizin başta genel başkanlarının seçilmelerinin yolunun açılması sağlanmıştır. Bunun yanısıra yüzde 3 barajı gibi puan alan partilerimizin de siyasi hayatlarını idame ettirebilmeleri için hazine yardımı alması yönünde bir katkı sağlanmıştır. İşte bunlar da bir eksiklik varsa, bunların giderilmesi için Böylesi bir süreçte dediğim gibi yapılan çalışma önemlidir. Dediğim gibi biz başta Sayın başkanımıza ve Saadet Partisi İl yönetimine böyle bir katkıyı sağladıkları için bizleri de program dahilinde alıp bizleri de bilgilendirmek için partimize geldiklerinden dolayı kendilerinde ayrı ayrı teşekkür ediyor ve çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi