Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Kanal Z'de Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın hazırlayıp sunduğu "Günün Konusu" programında gündemi değerlendirdi,çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Valiler şehri tanıyamadan gidiyor"

Burak Erol, Vali Erdoğan Bektaş'ın merkeze alınışıyla ilgili görüşlerini açıklarken, kısa sürede valilerin değişmesinin Zonguldak için iyi olmadığını vurgulayarak,"Zonguldak Valimiz Erdoğan Bektaş bir hizmet yaptı, bunun neticesinde merkeze alındı. Valilerimiz geldiğinde ben tecrübeliyim deyip her şeyi çözerim gibi yaklaşımlar onu bir yere getirmez. Yeni göreve gelen valiye hayırlı olsun diyorum.Kenti tanımak normal seviyede Vali’nin 1 sene zamanını alır. Valiler şehri tanıyor, anlıyor sonra görevden alınıyor, bu Zonguldak için iyi olmaz."dedi.

"Sarı çizmeyi giyip mazeret üretirse tenkit ederim"

Zonguldak'ın sorunlarının olduğunu ve çözüm beklediğini ifade eden

SP İl Başkanı Burak Erol,Belediye başkanının teknik adam olması gerektiğini söyledi.Bir çok proje olduğunu ve sabırsızlıkla hayata geçirilmesini beklediğini ifade eden Erol,"Fevkani köprüsü ortada duruyor.Sahil projesi var.Ancak yağmur yağdığında her yeri su basıyor.Projeler makyaj olmamalı.Sarı çizmeyi,yağmurluğu giydiğinde eleştiririm,mazeretle gelirse tenkit ederiz Trafik sorunu için uğraştılar ama başarılı olamadı. Ben Belediye Başkanı olsam, Zonguldak’ın sorunlarını yazarım yanına paramı koyarım. Ne yapabileceğimi düşünürüm. Benim kimseye laf yetiştirecek vaktim yok. Belediye başkanının önünde dağ gibi sorun var. Ben onun yerinde olsam gece uyuyamam. Sabaha kadar uyumadan Zonguldak’ın sorunlarına kafa yorsunlar. Sorunlar Ak Parti belediyeciliğiyle çözülmez,ortak akılla çözülür.Herkesin belediye başkanı olursan başarılı olursun.Meclisle iyi geçinmeli.Bu kente pansuman değil cerrahi ameliyat lazım. Zonguldak Belediye Başkanlığı keyfe keder yapılacak bir iş değil. Bartın’da Çaycuma’da kolay yaparsın. Ama Zonguldak’ta teknik adam olman gerekir. "dedi.

"Ereğli il olmamalı"

Kdz.Ereğli İl olsun diyenleri eleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol,"Mümkünse Bartın ve Karabük Zonguldak’a bağlanmalı. Bir şeyleri ele alırken siyasi, politik değil de ülkenin değerlerini koruyarak ele almalılar."ddi.

"HDP politikalarını onaylamıyoruz"

TBMM'de biri CHP, ikisi HDP olmak üzere 3 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü,genel başkanınız destekleyici açıklamalar yaptı.HDP vekilleri PKK'nın terör örgütü olmadığını savunuyor sorusuna 

SP İl Başkanı Burak Erol,"HDP’nin PKK ile ilişkisini kesmediği müddetçe HDP politikasını onaylamıyoruz. Biz HDP ile hiç bir ittifakın içerisinde yer almıyoruz. Ama HDP’ye oy veren seçmeninde tüm sorun ve dertlerine derman olmak için seçmenlerin yanındayız.Refah Partisi kurulduğunda sandıkta patlama yaptığımız yer Doğu ve Güney Doğu Bölgesidir. Refah Partisi’ni bir takım argümanlarla kapatınca orada bir boşluk oluştu. Bu boşluğu HDP onun öncesinde BDP vardı o boşluğu onlar doldurdu. Kürt kardeşlerimizin Kürt vatandaşlarımızın kendilerine göre istek ve arzuları var. HDP’nin PKK ile anlaşması var ve onlarla birlikte iş götürüyor. Altını çiziyoruz. HDP PKK ile bağlantılıdır.HDP’li Milletvekilleriyle CHP’li Milletvekillerinin beraber düşürülmesini gündem değiştirmek için yapıldığını düşünüyoruz."dedi.

"Seçim barajının düşürülmesini istiyoruz"

SP İl Başkanı Burak Erol, seçim Kanunu ve seçim barajı ile ilgili görüşlerini açıklarken, bütün siyasi partilerin "demokrasinin şenliği" olduğunu belirterek, " Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu’nu değiştirilmesini istiyoruz. Seçim barajının düşürülmesi gerekiyor.

Yeni kurulan partiler var. Bütün partiler demokrasimizin şenliğidir.

Yeni partilerin Allah yolunu açık etsin. Parti programları hep aynı hiç bir parti ülke ekonomisini kötü yapayım, işsizliği arttırayım, bütçe açığını arttıralım, enflasyonu yükseltelim demez. Hepsi biz ülkeyi daha iyi yöneteceğiz der ama hiç biri bunu yapamıyor."dedi.

"AK Parti'nin karnesi kötü"

Ak Parti'nin projelerine teşekkür etti, ekonomik ve sosyal politikalarını eleştiren,SP İl Başkanı Burak Erol ,"Şu an da 18 yıllık Ak Parti dönemine baktığınız zaman büyüme oranında, işçi açığında, bütçe açığında, dış borçlarda karne kötü. Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz gerisi de yanlış olur.Muhalefet muhalefeti eleştirmez. Muhalefet yönetimin başında kim varsa onu eleştirir. Ak Partinin yapmış olduğu bir çok proje için kendilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye’de 13.500 km bölünmüş yol yaptılar. Basit bir rakam değil takdir edilesi bir husus. 

Anayasanın 2. maddesi Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet olduğunu söyler. Bu değiştirilemez maddedir.Sosyal devlet; Üretimini istihdamını sağlamış bir devlettir. Yoksula yardım eden değil, yoksulluğu ortadan kaldıran bir devlettir.Yoksulluk sınırı 7 bin küsürlere dayanmış, açlık sınırları asgari ücretin üstüne çıkmış. İktidarın politikasında ev, araç kredisi vermeye çalışıyor. Bunun yerine insanların gelirini arttırsak, yurt içi hasılatı arttırırsanız kişi başı düşen milli gelir yükselir.

Siyasal iktidar ülkenin bütün kaynaklarını bütün gelirini gerçekten istihdama sanayiye teknolojiye yatırırsa bütün insan kaynağının o alana yönetilirse olmayacak şey değil."dedi.

"Fatih Erbakan'da siyasi tecrübe yok"

Milli görüşü  Saadet Partisi'nin temsil ettiğini vurgulayan SP İl Başkanı Burak Erol,Yeniden Refah Partisi'ne eleştirilerde bulundu, Fatih Erbakan'ın genel başkanlık yapacak siyasi tecrübeye sahip olmadığı söyledi.Erol,"50 yıllık bir süreci var 4 tane partisi kapatıldı, bu beşinci partimiz. Turgut Özal Ana Vatan Partisi’ni kurdular. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıldı Ak Parti’yi kurdu. Numan Kurtulmuş ayrıldı Has Parti’yi kurdu, sonrasında Ak Parti’ye geçti. 4 defa bölünme yaşamış partimiz ikna edilmiş insanlarla değil inanan insanlarla yaşıyor. 

Benim soyadım Erbakan beni Genel Başkan yapacaksınız. Senin tecrüben yok. Biz seni hangi tecrübeye, hangi birikime dayanarak Genel Başkan yapacağız. Bizim Genel Başkan yardımcılarımızın yaş ortalaması 40. Biz en genç başkanlık divanına ve teşkilatına sahibiz.Genel Başkan Yardımcılığı yap bir görelim. "dedi.

"Şuan ki vekiller öncekilerden daha iyi"

Zonguldak milletvekilleri ile ilgili görüşlerini de açıklayan Burak Erol, şimdiki Zonguldak milletvekillerinin öncekilerden daha iyi olduklarını, ancak ideal noktada olmadıklarını vurgulayarak,"Milletvekillerine başarılar diliyoruz. Onların attığı her adım Zonguldak’a katkı sağlar.

Muhalefetin gerçekten verilerle projelerle planlarla muhalefet yapmadığını düşünüyorum. İktidarda bir takım hareketler görüyoruz. Önceki dönemden daha iyiler. Ama bizim aradığımız ideal noktada değil. İdeal noktayı ben yapacağım. Zonguldak’ta siyaset yapan herkese tavsiyem; Zonguldak düzelmez diye bakmasınlar. İş yapmaya çalışsınlar. 17 tane belde, 8 tane ilçe belediye başkanımız var. Önlerindeki borçları sıfırlamaya çalışsınlar."dedi.

"Kaçak ocaklarda çalışanları TTK'ya alalım"

Ak Parti geldiğinden beri TTK’nın üretiminin düştüğünü vurgulayan SP İl Başkanı Burak Erol,"TTK’da istihdam ve yatırımların arttırılması gerekiyor. 2010 yılında Enerji Bakanımız ithalatı durduracağını söyledi. Ama ithalat rakamları sürekli yükseliyor.Kaçak ocaklarda kömür çıkartan herkesi TTK’ya alalım. Amacımız kömür çıkartmak değil mi. Kaçak ocaklardaki insanların ustalığından faydalanmamız gerek."dedi.

Editör: Haber Merkezi