Zonguldak’ta uzun yıllardır  spora  hizmet eden, merkezde amatör futbolun yükünü çeken tek tesis olan Fener Sahası’nın soyunma odaları  yenilenecek.  En son 2008 yılında zamanın Valisi Yavuz Erkmen’in girişimleri ile  Erdemir tarafından  yenilenen  Fener sahası soyunma odaları  aradan geçen 11 yılda kullanma ömrünü doldurarak  ihtiyaca cevap veremez hale geldi.
 Fener sentetik Sahası’nın soyunma odalarının yeniden yapılması için başlatılan  girişimler sonuç verdi. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  tarafından  yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Soyunma odalarının yenilenmesi için Bakanlık tarafından ödenek gönderildi.
Fener sahayı soyunma odaları  yenileme çalışmaları için  16 Temmuz’da ihale gerçekleştirilecek.
Yeniden yapılacak olan Fener sentetik sahasında 4’lü soyunma odası, biri bayan olmak üzere 2 hakem odası,  personel odası, malzeme deposu  gibi bölümler yer alacak. Gençlik  ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Fener sahası  soyunma odalarının yenileme işinin 2019 yatırım planına alındığını ve tesislerin yeni sezona yetiştirileceğini ifade etti.
ZEMİN BEKLEMEDE
Fener sahasının sentetik zeminde aşırı yoğunluktan  kaynaklanan bozulmalar meydana gelmişti. Oyun alanını  belirleyen  beyaz çizgiler görünmez bir hal almış, kale alanları başta olmak üzere bazı bölgelerdeki sentetik çimde yırtılmalar  oluşmuştu. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Fener seminin değişmesi için Spor Bakanlığına ödenek talebinde bulundu.
Şu anda bu konuda bir gelişme olmadığı,  Zeminin yenilenmesi için ödenek beklendiği  öğrenildi.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi