Ankara Batı Karadeniz Birliği Yüksek İstişare Kurulu Ekim ayı toplantısının konuğu "67 liler Platformu" Başkanı Cenk Kaplancan oldu. 
Toplantıya Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Aydınalp, Genel Sekreter Sayın Yaşar OKUR ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Kaya katıldı. 
Bir aile ortamında geçen ve iki saat süren toplantıda "Kaderi Kederi" olan, Bölgemizin "Kederinin Kaderi" olmaması, sesinin daha çok dinlenmesi, proje bazlı bakışa hakim bir bakış tesisi, kalkınmada hak ettiği yeri alması, karar alma mekanizmalarında daha çok yer verilmesi için neler yapılabileceği değerlendirildi. 
Batıkaradeniz'in ekonomik, coğrafik, sosyolojik ve jeopolitik anlamda kalkınmadaki seviyesi, özellikle STK larin misyon ve vizyonu bağlamında, karar alma mekanizmalarının ve yatırımcıların bir araya getirilmesi ve farkındalığın artırılması adına, Stratejik ve inovatif Bakış açıları ile enine boyuna konuşuldu. 
Bölgemizin kalkınma anlamında hak ettiği yeri bulması ve Bölge insanımızın karar alma ve bürokrasi mekanizmalarında daha çok yer almasının ne kadar önemli olduğu vurgulandı. 
Motivasyon ve itici güç anlamında Bölgemiz için adeta koçbaşı niteliğindeki Filyos limanı ve mega endüstri bölgesi başta olmak uzere resme büyük bakılması gerektiği, Birlik beraberlik yanısıra, nitelik ve temsil kabiliyetine bağlı liderlik vizyonu ile Başarının yakalanabileceği ifade edildi. Cenk Kaplancan’ın da Birliğimizin proje odaklı ve vizyoner bakışına çok yakın olduğunu, Bölgemiz insanına sevdalı olduğu bunun için birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu ifade etmesi ile aile tadında başlayan, ANKAF (Anadolu Kalkınma ve Proje Geliştirme Federasyonu) ve Mustafa Aydınralp’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, gelecekte BatıKaradeniz için, birlikte başaracağımız proje hedefleri ve hoş sohbetten duyulan keyf ile sonlandırıldı.
(Haber-Ercan demir)

Editör: Haber Merkezi