Zonguldak Belediye Başkan Vekili Lütfi Çavuş Sudaki kayıp kaçağı azaltmak için boru hatlarını değiştirdiklerini ifade etti.
Belediye Başkan Vekili Lütfi Çavuş çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ŞİDDETLİ YAĞMUR ASFALT ÇALIŞMALARINI AKSATTI
Zonguldak Belediye Başkan Bekir Lütfi Çavuş şiddetli yağmurun asfalt çalışmalarını aksattığını ifade eden, "Zonguldak Belediye Başkan Vekili Lütfü Çavuş, "Belediye olarak çalışmalar yapıyoruz. Yağmurların şiddetli yağması sebebiyle asfalt çalışmalarına biraz ara verdik. Biliyorsunuz Dilaver ve Asma bu bölgede asfalt çalışmalarımız var onlara Yağmur sebebiyle ara verdik""dedi.

ASFALT OLMAYAN YERLERDE PARKE YAPACAĞIZ...

Parke yol çalışmaları hakkında açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkan Vekili Lütfü Çavuş, "Parke çalışmalarımız devam ediyor. Bütün 19 mahallemizde inşallah asfalt olmayan bölümlerde parke yapıyoruz, tamir ediyoruz.Parke olmayan yerdede yeniden parke yapacağız"dedi.
SUDAKİ KAYIP KAÇAKLARI AZALTMAK İÇİN BORU HATLARINI DEĞİŞTİRİYORUZ

Sudaki kayıp kaçakları azaltmak için boru hattının değiştirdiklerini belirten Zonguldak Belediye Başkan Vekili Lütfü Çavuş, "Su İşlerimiz sürekli çalışıyor, borularımızı. değiştiriyoruz biliyorsunuz kayıp-kaçak oranımız çok fazlaydı ve  bu kayıp-kaçak oranını düşürmek için hem de su patlaklarını önlemek için çalışmalarımızı  yoğun şekilde sürdürüyoruz. Bazı bölgelerimizde alttan Ocak geçtiği için su çalışmalarımız sık arıza veriyor, alt taraftan boşluk olduğu için boşalma olduğu için borularda haliyle sıkıntılar oluşuyor, onları yapıyoruz. Onların da bir daha bozulmaması için yeni boru hatlarıyla değiştirmek suretiyle halkımıza daha sağlıklı kesintisiz su verme yolunda çalışmalarımız var" dedi.

DOĞANIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Son yağan şiddetli yağmur Zonguldak Kent merkezindeki yaşanan su taşımalarında değerlendiren Zonguldak Belediye Başkan Vekili Lütfü Çavuş, "Biliyorsun bir yağmur yağdığı zaman her ne kadar Şehir içi şebekelerimiz mümkün olduğu kadar yapmış olmamıza rağmen doğanın önüne hiçbir şey geçemiyor, geçmiyor. Doğada yukarıda ne kadar taş, toprak, yaprak ne varsa hepsini yağmur suyu ile geliyor şehir merkezinde bazı yerlerde sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıları da bu son yağmurlarda en iyi şekilde atlattığımız düşünüyoruz  Bütün arkadaşlarımız ekiplerimiz sahadalardı. Sorunları gidermek için çalışmalarını en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz"şeklinde konuştu.

SIKINTILARI GİDERMEKLE MÜKELLEFİZ...

İnşaatı devam eden Atatürk Devlet Hastanesi yeni ek binası önünde şiddetli yağmurda oluşan göl ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan vekili Lütfi Çavuş, Altyapıyı değiştirdik ama yukarıdan gelen ne kadar naylon, toz toprak varsa taş varsa Yağmur sebebiyle gelerek yaptı ne yaparsak yapalım bir tıkanma oluyor onu da mümkün olduğu kadar meteorolojiden aldığımız bilgiler dahilinde en iyi şekilli açmaya çalışıyoruz. Evet kısa süreli sıkıntılar oluyor bunlar olacaktır da biz de bunları gidermekle mükellefiz"
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi