CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

CHP’li Demirtaş mesajında şunları ifade etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olmuş büyük bir devlet adamıdır. Büyük zaferlere imza atan Mustafa Kemal Atatürk, sahip olduğu eşsiz öngörüsü ile tüm dünyanın saygısını kazanmış büyük bir liderdir.

            Mustafa Kemal Atatürk’ün özgürlük ve bağımsızlık tutkusu, yokluk ve yoksulluk içindeki bir milleti ayağa kaldırmıştır. Büyük Önder, Türk ulusuna olan inancını, üstün askeri dehası ve stratejileri ile birleştirmiş, kazandığı büyük zaferlerle bir ulusun kaderini değiştirmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, bu yolda verdiği mücadele bugünleri de aydınlatmaktadır.

Aydınlık bir Türkiye için Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adımlar, o’nun ilke ve devrimlerinin anlamı her geçen gün daha fazla anlaşılmaktadır. Çünkü Mustafa Kemal, bağımsızlığın ve ulusal birliğin simgesidir.

Kurduğu Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandıran, sadece ekonomik kalkınmayı değil, sosyal ve kültürel ilerlemeyi de önemseyen, engin öngörüsü ile geleceği de şekillendiren Büyük Önderimiz, bugün de rehberimizdir. Vatanını seven herkesin kalbinde, sarsılmaz bir yerde olan Başkomutanımızın bıraktığı miras, çocuklarımızın geleceğidir. Kurtuluşun ve kuruluşun ruhu ile Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak, hayatını bu vatana adayan Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’e karşı en temel görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83'üncü yıldönümünde özlem, şükran, saygı ve rahmetle anıyorum”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi