Tiyatro Hanedan, ‘biz çığlık attık siz duymadınız!’ haykırışıyla kadına şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekmek için yazdıkları ‘Suskunlar’ oyununu sahneledi. 

Kadına şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla Tiyatro Hanedan tarafından hazırlanan ‘Suskunlar’ adlı tiyatro oyununu Atatürk Kültür Merkezi'nde başarıyla sahnelendi.

‘Suskunlar’ tiyatro oyununa; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Hayrettin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, BKM Müdürü Abdullah Bakır ve çok sayıda tiyatro sever vatandaş katıldı.

‘Suskunlar’ tiyatro oyunu hakkında bilgi veren Tiyatro Hanedan Yönetmeni Ferdi Kazancıoğlu, şunları söyledi:

FERDİ KAZANCIOĞLU: “BAZI ŞEYLER SADECE FACEBOOK’TAN KINAMAKLA OLMUYOR”

“17 yıldır eşimle birlikte sahnelerde tiyatro yapıyoruz. 3 yıl önce bugünkü tiyatro ekibimizi kurduk ve dernekleştik. Dernek olarak da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tiyatro ekibimizle birlikte ‘Suskunlar’ oyunumuzu sergiledik. Uyuşturucuyla mücadele eden, çocuk istismarına karşı duran, kadına şiddeti kınayan herkesin bu tiyatro oyununa destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Başta Sayın Valimiz Ahmet Çınar olmak üzere, İl Emniyet Müdürümüz, Belediye Kültür Merkezi (BKM), Kozlu Kaymakamımız, İl Jandarma Komutanımız ‘Suskunlar’ oyunumuza destek veriyorlar. Bu sorumluluk projemizi burada bırakmayarak 81 ilde sahnelemek istiyoruz. 81 ilde ‘Suskunlar’ oyunumuzu sahnelemek hayal gibi gözükse de 12 yıl önce dernek kurmamızda hayaldi. İnşallah bu hayalimizi de gerçekleştireceğiz. İlgi gösteren, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Amacımız; çocuğa ve kadına uygulanan şiddete, çocuk istismarına, şiddet ve cinsel istismara maruz kalan çocuk ve kadınların ölümlerine dikkat çekmektir. Biz 25 kişilik bir ekibiz ve sadece komedi oynayan bir ekibiz. Biz aslında güldürmeyi seviyoruz ama bugün bunu yapmayacağız. Bazı şeyler sadece Facebook’tan kınamakla olmuyor!”

VALİ AHMET ÇINAR: “TİYATROYA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Tiyatro Hanedan ekibini tebrik eden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise şöyle konuştu:

“Tiyatro bütün sanatları arasında barındıran bir sanattır. Tiyatroda edebiyat var, müzik var, dekor var, tasarım var, ışık var, sanat adına her şey var. Dolayısıyla çok önemli ve etkili bir sanat dalıdır. Allah sanatı bize emrediyor ve yarattığı her şeyde eksiksiz bir tasarım var. İnsanları yaratırken güzelliği, çirkinliği, beğenme duyusunu kodlamış bir şeyi beğeniriz ya da sevmeyiz. Çok uzun yıllar resim yapmak, müzik yapmak haramdır gibi söylemlerle yıllarca bu toplum sanattan büyük oranla koparıldı. Arkadaşlarımızı kutluyorum. Elimizden gelen destek her zaman var ve devam edecektir. Daha fazlası olacaktır.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi