2021'İN İLK MECLİSİ TOPLANDI

Zonguldak Belediye Meclisi'nin 2021 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen birleşimde gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada meclis üyelerinin ve Zonguldak halkının yeni yılını kutladı.

CHP SU FİYATINDA DA İNDİRİM İÇİN VERDİĞİ ÖNERGE REDDEDİLDİ

CHP mecliste fiyatlarında indirim için önerge verdi.

CHP Grup başkanvekili Atınç Kayınova, pandemi döneminde suya zam yapılmasının insafsızlık olduğunu belirtti.

SELİM ALAN: SUYA  İSTEMEDEN ZAM YAPTIK

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da, artan işletme maliyetleri nedeniyle istemeden de olsa suya zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

DENETLEME KOMİSYONU SEÇİLDİ

Mecliste 5 kişiden oluşan Denetleme Komisyonu üye seçimi ile başladı.

Yapılan seçimlerde AK Parti'denHavva Yılmaz,Şendoğan Karataş,  Bünyamin Babainan,

CHP'den; Deniz Dilaver ve Özberk Papila Denetleme Komisyonu üyesi olarak gizli oyla seçildiler.

ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİYOR

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 21.12.2020 tarih ve 27064 sayılı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün iş ve işleyişini sağlayan Çalışma Yönetmeliğinin güncellenmesi hakkındaki yazısı oy birliğiyle komisyona havale edildi.

YENİ YOLCU İNDİRME BİNDİRME YERLERİ TESPİT EDİLECEK

İşletme Müdürlüğünün 22.12.2020 tarih ve 27259 sayılı, köy, belde ve ilçe minibüsleri ile ilgili olarak yolcu indirme yerleri talebi hakkındaki yazısı oy birliğiyle komisyona havale edildi.

AÇIK OTOPARKLAR HİZMET DIŞI BIRAKILACAK

İşletme Müdürlüğünün 22.12.2020 tarih ve 27287 sayılı, hizmet verilemeyen açık otoparkların geçici süreliğine hizmet dışı bırakılması ve bunlarla ilgili olarak Belediyemiz Gelir Tarifesinde güncelleme yapılması hakkındaki yazısı oy birliği ile komisyona havale edildi.

SAYIŞTAY DENETİM RAPORU HAKKINDA MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 22.12.2020 tarih ve 27269 sayılı, Belediyemiz 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu ile ilgili olarak Belediye Meclisine bilgi verilmesi hakkındaki yazısı.

12 MADDE PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Meclis gündeminde bulunan ve arasında belediye başkanına Kredi alınması konusunda yetki verilmesini içeren  maddenin de bulunduğu toplam 12 gündem maddesi toplu halde plan ve Bütçe komisyonuna oybirliği ile gönderildi.

ZON-BEL ŞİRKETİ'NE MÜDÜR ATANDI

Belediyeye ait Zon-Bel İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine Erinç Kuru'nun Müdür olarak atanması oy birliği ile kabul edildi.

Belediyeye ait Zonguldak Belediyesi Personel Limited Şirketinde müdür değişikliği öngörüldüğünden yeni müdür atanması talebi hakkındaki yazısı oy birliğiyle kabul edildi.

MAKZON PROJESİ MADDELERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Mecliste; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 25.12.2020 tarih ve 27519 sayılı, Zonguldak İli, Merkez İlçesi Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki yazısı.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 25.12.2020 tarih ve 27520 sayılı, Zonguldak İli, Merkez İlçesi Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki yazısı.

Oy birliğiyle komisyona havale edildi.

Makzon projesi ile ilgili mecliste gerginlik yaşandı.

CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, talihsiz bir meclis yaşadıklarını ifade etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da, Makzon projesini 

hayata geçirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Başkan Selim Alan ayrıca hayatını kaybeden GMİS Üyesi Hüseyin Kolçak'a taziye dileklerini sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin sayaç bakım ücreti kaldırılsın önergesi Plan Bütçe komisyonu'nda oybirliği ile havale edildi.

Zonguldak Belediye meclisi ikinci birleşimi 7 Ocak'ta toplanacak.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi