Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 4-8 Ocak 1991 tarihinde yapılan Zonguldak-Ankara Büyük Madenci Yürüyüşü'nün 31.yılı nedeniyle açıklama yaptı. Başkan Bozkurt, Büyük Madenci Yürüyüşünün ülkedeki işçi sınıfının sesini tüm dünyada yankılandığı demokratik bir eylem olduğunu ifade etti.

    Başkan Bozkurt açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    “Emeğin ve emekçinin Başkenti Zonguldak’ta, madencilerimiz hükümetin duyarsızlığı karşısında seslerini duyurmak, haklarını alabilmek amacıyla 4 Ocak’ta Ankara yoluna çıktı. 4 Ocak maden işçisi ile Zonguldak ve bölge halkının sesinin Türkiye’de ve dünyada yankılandığı gün olmuştur. Maden işçileri, eşleri, aileleri, bölge halkı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen desteklerle yaklaşık 100 bin kişinin yürüdüğü Büyük Zonguldak-Ankara Yürüyüşü, ülkemiz işçi sınıfının sesinin tüm dünyada yankılandığı demokratik bir eylemdir.

      Bu yürüyüşle maden işçisi ve Zonguldak bölge halkı tüm dünyaya sesini duyurdu. Madenciler, haklı ve meşru bir mücadele içinde olmaktan aldıkları güç ile ülkemiz emek ve demokrasi mücadelesine altın bir sayfa ekledi.

     Başta büyük yürüyüşün öncüsü Şemsi Denizer’i rahmetle anıyor, maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.”   

(HABER MERKEZİ) 

Editör: Haber Merkezi