Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi tarafından söyleşi ve kitap tanıtım günü düzenlendi.

‘Tarihsel Bir Perspektiften Sağlık Sosyolojisi “ kitabının yazarları olan Seçkin Kara, Mine Ersevinç Ayşe Yıldız ve Güneş Kılıç katılımcılara bilgi aktardılar.

Maden Mühendisi Odası'nda düzenlenen söyleşi kitap tanıtım günlerine katılım oldukça yoğundu.

Panel sonrasına konuk yazarlara sorular sordular.

SES Zonguldak Şubesi Başkanı Döndü Temel katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi.

“Tarihsel bir perspektiften sağlık sosyolojisi kitabının yazarları akademisyen Seçkin Kara, Mine Ersevinç, Ayşe yıldız, Mine Kılıç’ın hazırlamış olduğunu kitabın ana başlıkları sağlık sistemleri: farklı modeller dünyadaki ve Türkiye’deki uygulama yöntemlerini içeren Osmanlı’dan günümüze süre gelen sağlık modelleri konusunda tartışmanın yürütüldüğü söyleşide sağlık bireysel toplumsal hatta küresel bir etkiye sahip olduğudur. Sağlık toplumsal bir kurumdur ve panelimizde toplumla iç içe olan bu kurumdaki bozukların bütün bir toplumun sağlığını etkilediğini, sağlığın hızı erişimi, kalitesi, sağlık kurumlarının durumu, sağlık çalışanlarına uygulanan performans, hukuki düzenlemeler devlet politikaları, bütçe ekonomik gelir, çalışma koşullarının toplum sağlığıyla ne kadar ilişkili olduğu tartışıldı. Sağlık en temel insan haklarının başında gelmektedir ve tıbbın metalaşması, cinsiyet eşitsizliği, sağlıkta dönüşüm uygulaması ile halkın sağlık hakkından mahrum bırakılması. sağlıkta şiddetin artış nedenlerinden biri olan sevk zincirinin ortadan kaldırılması, birinci basamak sağlık kuruluşlarının ortadan kaldırılması ve bu nedenle hastanelerdeki oluşan kaos ortamından da bahsedildiği bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirildik”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi