Yenilik Partisi Zonguldak İl Başkanı Çetin Uzun, 19 mahalleyi kapsayacak şekilde  acilen şehir içi taşımacılık Kooperatif kurulması önerisinde bulundu.

Kurulacak olan kooperatifle birlikte taşımacılıkta halkın yaşadığı mağduriyetin önüne geçileceğini belirten Çetin Uzun şunları söyledi:

"Siz değil Zonguldak 'ımızı biz düşünüyoruz. Zonguldak belediyesi halk  otobüs  ihaleleri yapılmadan önce Metin Soydaş Başkanla  oturup şehirimiz hakkında sohbet edip,fikir alışverişinde  bulunuyorduk.
Metin Soydaş başkan  bana Zonguldak belediyesi halk otobüsleri hakkındaki önerisini beyan etmişti.
Öneriside ;Zonguldak belediyesinin koparatif  kurup ,19 mahalenin  şahıs  bazında verilip,paranın havuzda toplanması,her araç sahibine eşit olarak pay edilmesi iyi olacağını söylemişti.
Ayrıca halk otobüslerinde  çalışacak personelinde her ay maaş,sigorta gibi mali ve özlük haklarının koparatif  tarafından  ödenerek garantiye alınmasının iyi olacağını da  söylemişti.Halk nezdinde gerekli araştırmalarını yaptıktan  sonra bu  konu hakkında  önerisinide  Zonguldak Belediye başkanı Ömer selim Alan ile paylaşmıştı.Ne yazık ki şu aşamada şehirimiz de  üzücü olaylar yaşanmıştır, Zonguldak halkı mağdur edilmiştir ve edilmektedir. 
Acilen  koparatif  kurulup halkımızın daha çok mağdur  edilmesi engellenmelidir. Metin Soydaş  Başkanın önerisi olan koparatif  daimi ve kalıcı çözümdür. 
Halka hizmet hakka hizmettir. Yenilik şart oldu"

Editör: Haber Merkezi