İl Genel Meclisi Ocak ayı son birleşimi Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak merkez, Çaycuma, Ereğli ilçelerinde bulunan taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılması ve her türlü sorumluluğun Milli Eğitim Müdürüne ait olmak üzere, tahsisinin 5302 sayılı kanunun altıncı maddesinin(a) fıkrası ile onuncu maddesinin (f) fıkrası görüşülerek komisyona havale edildi.

İl Genel Meclisi Ocak ayı son birleşimi gerçekleştirildi.

İl Genel Meclis Başkanı Necdet karaveli Başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başladı. Ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

KAMULAŞTIRILAN ARAZİLERİN OKUL YAPILMAK ÜZERE MİLLİ EĞİTİME DEVREDİLDİ MADDESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Gündem maddesinde yer alan, Zonguldak merkez, Çaycuma, Ereğli ilçelerinde bulunan taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılması ve her türlü sorumluluğun milli eğitim müdürüne ait olmak üzere, tahsisinin 5302 sayılı kanunun altıncı maddesinin(a) fıkrası ile onuncu maddesinin (f) fıkrası görüşülerek komisyona havale edildi.

KÖYLERE MEZARLIK YERLERİ TAHSİS EDİLDİ

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Çaycuma ilçesi Muharremşah köyüne bağlı yürük Başoğlu ve Kuyumcuoğlu mahallelerindeki mezarlık yerleri tahsis işiyle doğa üstü köyüne bağlı Bürümcek, Horcinaz ve biz mahallelerindeki mezarlık yerleri tahsis işi ile ilgili imar ve bayındırlık, planlı bekçi, köylere yönelik hizmetlerini çevre ve sağlık komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 22, 36, 23, 18 sayılı raporlar görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Çaycuma Kadıoğlu Mozaikleri ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık, Eğitim ve Kültür, İçişleri, Turizm ile Arge Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre Kadıoğlu mozaikleri korunması için çelik kontrüksiyonlı camekan bir yapı yapılması kara bağlanmış oldu.

GÖBÜ’YE YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ İÇİN 200 METRE YOL YAPILACAK

Gündemin son maddesine yer aşan, Kilimli ilçesi Göbü köyü mevkiinde yaklaşık 200 metrelik yolun yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Gençlik ve Spor Turizm ile AR-GE komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantı Şubat ayı’nda yapılacak olan birleşimin günü ve saatinin belirlenmesi ile son buldu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi