Zonguldak Terminali’nde bulunan Ziraat Bankası’na ait bankamatik cihazının kaldırılması tepkiyle karşılandı.
Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün yetkililere seslenerek Zonguldak Terminali’nden kaldırılan bankamatiğin yerine konulmasını, hatta başka bankalarında terminale bankamatik cihazı koyması gerektiğini ifade etti.
Banka atm’sinin kaldırılmasının büyük bir haksızlık olduğunu belirten Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün,
“Bugün Zonguldak’ın sahipsiz olduğu her zaman dile getiriliyor ama sahipsiz olmadığını ve bunun için mücadele edeceğimizi göstermek amacıyla burada toplandık. Bugün bakıyoruz Zonguldak'ta Finans Kurumları sadece alıyor ama karşısında hiçbir şey vermeden alıp gidiyor. Bugün Zonguldak Türkiye'de nakit olarak paranın döndüğü ilk 10 il içerisinde bulunmakta. Bunu kendi istatistiki verileri ile birlikte açıklıyorlar. Ancak ne yazık ki bir bankamatiği terminale kurmakta zorlanıylar.
Burada bir tane değil tüm bankaların bankamatiklerin olması lazım. Bugün terminaller şehrin aynasıdır. Terminallerde bankamatik olmaması sebebiylee dışarıdan gelen misafirlerimiz mağdur olmaktadırlar. Para çekmek için çarşıya gidip gelene kadar otobüsünü kaçırmaktadırlar. Bu ve buna benzer sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların giderilmesi için başta tüm bankaların idarecilerine Genel Müdürlüğü'ne, belediye başkanına, Sayın Valimize bu konu hakkında duyarlı olarak gereken girişimi yapacaklarına inanıyorum. Terminale bir değil birden fazla bankanın bankamatiklerin buraya konulmasının bağlanmasını istiyoruz. Bunun için burada İnşallah sizlerle beraber takip ederek tekrar birden fazla bankanın ATM lerin bankamatiğin buraya konulmasına sağlamaya çalışacağız. Ve bu şekilde öğrenciler mağdur olmayacak, esnaflarımızın mağdur olmayacak, yolcular mağdur olmayacak.” Dedi.
TAKSİCİLER ESNAFI DA BANKAMATİĞİN KALDIRILMASINDAN ŞİKAYETÇİ...
Terminal içinde bulunan taksici esnaflarıda  banka atm’sini kaldırılmasından dolayı mağdur olduklarını belirterek atm’nin yerine konulmasını istediler.
(HABER-ERCAN DEMİR)

 

Editör: Haber Merkezi