Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan belediye toplantı salonunda Gazeteciler ile bir araya gelerek gündeme dair soruları cevapladı.

TERMİNALİ TAŞIMAYI DÜŞÜNÜYORUZ AMA SADECE DÜŞÜNME AŞAMASINDA…

Bizde maliyetleri makul şekilde kullanmak istiyoruz. İlerleyen zamanda detayları paylaşacağız. Otopark sıkıntımız var. Terminalde de heyelan meydana geldi. Kent Konseyi Başkanımızla da bu konuştuk. Acaba terminali ordan alıp terminalin olduğu yere otopark merkezi yapıp taşısak mı diye düşündük. Bu düşüncemiz ne kadar hayata geçer bilmiyorum ama bunu zaman gösterecek. Otopark alanı bazında önemli bir bakış açısı olduğunu biliyoruz. Şehrimiz için otopark alanı büyük bir sıkıntı. Katlı otoparkımız var. Ama yeterli değil. Proje sayımız arttıkça da yeni otopark alanları arayışı içindeyiz.

YENİ OTOPARK ALANI ARAYIŞLARIMIZ VAR

Hayvan barınağı, Ormana Bölge Müdürlüğü tarafından proje küçültülmek istendiği için ufak bir değişiklik yaptık. Metropoliten belediyeler birliği olarak OGM ile görüştük. Eylül ayının sonuna doğru tekrar görüşeceğiz.

Lavuar Alanı projemiz önem verdiğimiz bir projeydi. Atıl duran bir alanı TOKİ marifeti ile yapmaya çalışıyoruz. İhaleye çıktık. Ama ufak tefek sıkıntılar çıktı. Mali durumlar söz konusu oluyor. Bakanımız bu zaman kadar bizleri hiç kırmadılar ve diğer şehirlerden çok belki bize daha faydaları olmuştur. TOKİ yetkililerinde burda olduğu bir platformda yeni projemizi açıklayacağız. İptal olmuş değildir. Vatandaşımızın gönlü rahat olsun. Otopark’ta ayrı bir sıkıntı. 

Editör: Haber Merkezi