ZONGULDAK’TA KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR VE YERALTI MADENCİLİK EKİPMANLARI İÇİN “TEST VE BELGELENDİRME MERKEZİ” KURULUM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya’nın 9 Mayıs 2019 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’i ziyaretleri ile başlayan süreçte, 16 Mayıs 2019 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü ev sahipliğinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve MFA Firma yetkililerinin katılımı ile bir toplantı yapılmış, toplantıda katılımcı kurumların elindeki imkanları ortaya koyacak bir çalışma yapılması ve sonrasında Türk Standartları Enstitüsü yetkililerinin Zonguldak’a gelerek kurumların imkanlarını ve ihtiyaçlarını yerinde görmesi kararlaştırılmıştır. 11 Haziran 2019 tarihinde TSE yetkilileri ilimizi ziyaret etmiş, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan toplantı sonrası TTK, BEÜ ve MFA firması ziyaret edilmiş, gün sonunda ilimiz valisi Erdoğan Bektaş ziyaret edilerek konu hakkında detaylı bilgi verilmişti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonu ile 11.09.2019 tarihinde Ankara’da TSE’nin ev sahipliğinde Türkiye Taşkömürü Kurumu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve MFA Firma yetkililerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Bülent Ecevit Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ferdi Kesikoğlu, TTK Şube Müdürü Emel Övüç, Tolga Baloğlu, MFA Genel Koordinatörü ve ortağı Murat Uzun, TSE Genel Sekreter Vekili H.Alper Türedi, Genel Sekreter Yardımcısı İlhami Aktürk, TSE Yapı Malzemeleri Lab. Ankara Müdürü Musa Çakır, Kimya Lab. Müdürü Mehtap Şahin, Direktifler Müdürü Sezai Doğan, KKD Direktifler Müdürü Ahmet Çekirge, Küresel İş geliştirme Müdürü Nefise Betül Hıdırıoğlu katıldı.

Toplantıda tarafların yazılı olarak irade beyanını ortaya koymaları; bu beyan doğrultusunda bir protokol hazırlanması, bu protokolde tarafların rollerinin açıkça belirlenmesi, sonrasında ihtiyaç analizinin yapılarak yola devam edilmesi kararlaştırıldı.

Gelişmelerle ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ”İlimizin mevcut potansiyelinden hareket ederek kişisel koruyucu donanımlar ve yeraltı madenciliği ekipmanlarının test ve belgelendirme işlemlerinin yapılacağı çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan “Test ve Belgelendirme Merkezi” ni ilimize kazandırmak için çalışıyoruz. Bu tür iş ve işlemler zaman alan ve çok iyi analiz edilerek adımlar atılması gereken iş ve işlemler. Biz de ilgili kurumlarla diyalog halinde, süreci ısrarla takip ediyoruz ve emin adımlarla ilerliyoruz. Sürecin sonunda uluslararası hizmet veren saygın bir kurumu ilimize kazandırmış olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi