Bu balıklardan Zonguldak’a düşmez

Balıkçı motorları Zonguldak sahillerinde  günlerdir  avlanıyor.

 İrili- ufaklı onlarca tekne gece gündüz demeden  kıyıya yakın bölgelerde atıp çekiyor.

Zonguldak sahillerinde  günlerdir çok sayıda teknenin  avlanmasına rağmen balık pazarlarında tezgahlar boş. Zonguldak sahilinde avlanıp Kozlu veya Kilimli  limanlarında  kamyonlara yüklenen balıklar Ereğli üzerinden  başka illere gönderiliyor.

Nasipte Zonguldak’a düşen çok az miktarda balık ise  adeta cep yakıyor.

BALIKLAR BAŞKA İLLERE GİDİYOR

Tezgahlarları süsleyen az miktardaki  istavrit’in kilosu 30, küçük boy mezgit, 20, büyük boy mezgit 40, Hamsi 25, Zargan 30 TL’den  satılıyor.

Balığın az oluşunun fiyatlara  yansıdığını  belirten Balıkçı  Ali Bora Amasralı, Zonguldak  kıyılarında avlanan  balıkların başka illere gönderildiğini belirterek şunları söyledi;” Şu anda hamsi ince olduğu için avı yasaklandı. Şu anki tekneler  istavrit balığı avlıyor. Oda fazla çıkmıyor. Parça parça günde 40-50 kasa balık yapıyorlar. Tutulan bu balıklardan Zonguldak’a  fazla düşmez. Başta İstanbul- Ankara olmak üzene Türkiye geneline dağıtılıyor. Zonguldak’ta avlanmasına  rağmen buraya çok az düşer. O yüzden fiyatlar biraz yüksek. 3-5 çeşit balık var ama az olduğu için fiyatları yüksek. İnşallah  bollaşır ve vatandaş ucuza balık yer. Bizimde işlerimiz açılır” (ÖZEL HABER: ERCAN AYGÜN)

Editör: Haber Merkezi