Türkiye Gazeteciler Federasyonu, ülke genelinde bulunan Gazeteciler Cemiyetlerinin üyelerine yönelik eğitim programlarına başladı.

Bu kapsamda, 2018 yılının ilk eğitimi Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Aydın’da gerçekleştirildi. Aydın Gazeteciler Cemiyeti üyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim programı 4 gün sürdü.

Aydın’da düzenlenen ‘Kent Muhabirliği Uygulamalı Eğitim Programı’ Adnan Menderes Üniversitesi, Efeler Merkez Yerleşkesinde 22-25 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Eğitim çalışmasına Aydın ve ilçelerinden toplam 67 basın mensubun katıldı. Eğitim programında Foto Muhabirliği alanında Anadolu Ajansı eski Bölge Müdürü Ramazan Şanıvar, Röportaj alanında TGF Genel Başkan Yardımcısı Misket Dikmen, Haber Yazma Teknikleri alanında Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve Köşe Yazarlığı alanında Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca yaptıkları sunumlarla bilgiler verdi.

ŞENER: AYDIN BASINI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Cemiyetin Aydın’da faaliyet yürüten, medya sektörünün gelişmesi ve mesleki gelişimin sağlanabilmesi için proje geliştirildiğini belirterek, Aydın’da bulunan Medya Kuruluşları ile birlikte Medya sektörünün güçlenmesi için mesleki çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Ayrıca, Cemiyetin üyelerine eğitim ve danışmanlık hizmeti alınması için bu projenin hazırlandığını ifade eden Şener, hazırlanan eğitim projesinin gazetecilik sektörünün ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olduğunu belirtti.

KARACA: EĞİTİMLER MEDYANIN GELİŞMESİ İÇİN

Eğitim programın son gününde katılımcılara Köşe Yazarlığı konusunda bilgiler veren Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, eğitimin sonunda Federasyonun çalışmalarından bahsetti ve bu eğitim çalışmalarını yerel gazetecilerin gelişmesi için Türkiye’nin bütün illerinde uygulanmak üzere çalışma başlattıklarını anlattı. Karaca, eğitim çalışmalarının önümüzdeki hafta Hatay’da devam edeceğini de bildirdi. Eğitim programının tamamlanmasının ardından, katılımcılara verilmek üzere sertifika törenine geçildi. Sertifika törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de katıldı. Sertifika töreninin ardından Vali Köşger, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve katılımcılar sertifikaları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi