Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın Zonguldak ziyaretini değerlendirerek, “Önemli toplantılar yaptık, meslek sorunları dile getirildi. Gazetelerin gelir kaynaklarını arttırma, daha iyi nasıl olunabilir, gazetecilere ve gazetelere daha nasıl imkanlar yaratılabilir bununla ilgili olarak Sayın Genel Başkanımız görüşlerini dile getirdi. Hem önemli, hem yararlı hem de faydalı bir ziyaret oldu” dedi.

Aynı zamanda yönetim kurul üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGFF)  ülkemizin en büyük gazeteci örgütü olduğunu belirten Derya Akbıyık yaptığı açıklamada şunları söyledi:

70 İLDE ÖRGÜTLÜYÜZ VE 25 BİN ÜYEMİZ VAR

“ Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanımız Sayın Yılmaz Karaca Zonguldak’ta bizleri ziyaret etti. Hem yönetim kurulumuz, onur kurulumuz ve denetim kurulumuz ve meslektaşlarımızla birlikte oldu. Sayın Genel başkanımız Yılmaz Karaca zaman zaman Zonguldak’a geliyor. Batı Karadeniz turu vardı, kendisi Sakarya, Düzce’den sonra Ereğli ilçemizi ziyaret etti. Ereğli ilçesi ziyaretine ben de katıldım. Orada önemli toplantılar yapıldı ve meslektaşlarımıza beraber oldu. Aynı zamanda Devrek ilçemize gidildi. Orada gazeteci arkadaşlarımızla görüştü. Tabii ki Karabük ilindeki meslektaşlarımıza da görüşmeler bulundu ve oradaki gazeteci dernek ve cemiyetler ziyaret edildi. Dönüşte Bartın Gazeteciler Derneği ile görüşmeler yapıldı. Bu turda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak biz de yer aldık. Bir dizi batı Karadeniz ziyaretleri yapıldı. Bu tür programlar devam edecek. Bu hafta Batı Karadeniz ziyaretleri vardı, önümüzde ki günlerde orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz ziyaretleri olacak. Ve bu ziyaretlere Zonguldak gazeteciler cemiyeti olarak biz de katılmak istiyoruz, tabi ki imkanlar ve zaman ölçüsünde. Yaz ayı önemli toplantılara ve ziyaretleri sebep oluyor. Meslektaşlarımızla da bir araya gelmek önemli. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ülkemizin en büyük gazeteci örgütüdür. 70’e yakın ilde örgütlenmemiz var,25 bine yakın üyemiz var. Azerbeycan’da 4 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ise 3 tane gazeteciler derneği ve cemiyeti birlikleri olan bir federasyondur. Önemli toplantılar yaptık, meslek sorunları dile getirildi. Gazetelerin gelir kaynaklarını arttırma, daha iyi nasıl olunabilir, gazetecilere ve gazetelere daha nasıl imkanlar yaratılabilir bununla ilgili olarak Sayın Genel Başkanımız görüşlerini dile getirdi. Hem önemli, hem yararlı hem de faydalı bir ziyaret oldu. İnşallah bu ziyaretin sıklıkla olmasını temenni ediyoruz. “

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi