TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Anadolu basını artan dolar kuru nedeniyle zor durumda” dedi. Ziyarette ayrıca Karaca’ya sürpriz doğum günü düzenlendi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Levent Altın ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni (ZGC) ziyaret etti.

Ziyarette Karaca’yı, ZGC başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette Yılmaz Karaca ve gazeteciler birlikte sohbet etti, gazeteciliğin genel sorunları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu, gündem değerlendirildi, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Ziyarette TFF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’ya sürpriz doğum günü partisi düzenlendi.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık tarafından, pasta getirildi. Sürpriz karşısında duygulanan Yılmaz Karaca, teşekkür etti ve pastadaki mumları üfledi.

ANADOLU BASINI ARTAN DOLAR KURU NEDENİYLE ZOR DURUMDA

Son günlerde artan dolar kuru nedeniyle Anadolu basınının çok zor durumda olduğunu belirten TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca,  “Doların 6 lirayı geçmesi olayı bizim yok olmamızın ve büyük sıkıntılar yaşayacağımızın bir işaretidir. Zaten nakit para ile kâğıt, kalıp ve mürekkep alamazken, bugün gazete kâğıdı siparişi veren arkadaşlarımızın 90 lira olan gazete kâğıdının bir anda fiyatının 110 lira olduğunu ve nakit olmadan alamadıklarının görüyoruz. Bir yıl önce 20 bin TL’ye mal olan gazeteler şimdi 35 bin TL’ye mal oluyor. ‘2019 yılında dijital yayıncılığa önem verilecek’ diye açıklama yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü bu konu hakkında ne diyecek?” dedi.

SARI BASIN KARTLARI DEĞİŞECEK

Sarı basın kartlarının değişeceğini belirten Yılmaz Karaca, ‘Şu anda Başbakanlık kalmadığına göre, bizim kartlarımızın üzerinde Başbakanlık yazıyor. O nedenle de kartların yeni yıl içerisinde değişeceğini düşünüyoruz. Sayın Genel Müdür hazırlıkların yapıldığını, yeni yıla yeni kartlarla girileceğini söyledi. Herhalde bu 3 aylık süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını düşünüyoruz” dedi.

KARACA’YI ZONGULDAK’TA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ

Derya Akbıyık’ta Genel Başkanı Yılmaz Karaca’yı Zonguldak’ta gömekten mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı’nın da Genel Başkanı, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Anadolu Spor Gazetecileri Federasyonunun da başkanı, her zaman Türkiye Gazeteciler Federasyonun önderliği ve çatısı altında. Aynı zamanda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekilimizde bizlerle beraber. Genel başkanımız Batı Karadeniz turuna çıktı. Aslında Kocaeli Gebze’den başladı ziyaretler. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Ereğli ve ardından da Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde bizlerle beraber. Bartın ve Karabük illeriyle devam ediyor. Yaz ayında hem cemiyetler ziyaretleri hem de cemiyetlerin üyelerinin görüşleri bu konuda sizlerinde soracakları sorulara yanıtlar veriyor.  Biz genel başkanımız burada görmekten mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarına da hep birlikte katkı vereceğimizi söylüyoruz. Başarılar diliyorum” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi