“Sokak ortasında bir bayandan dayak yiyen biz değiliz”

Pusula Gazetesi’nde Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği aleyhine olan eleştirilere, aynı zamanda Tığ ailesinin bir gelini olan derneğin Denetleme Kurulu Başkanı Selvi Tığ tarafından çok sert cevap verildi.
Selvi Tığ, “Tığ ailesinin bir gelini olarak bizim için yazmış olduğunuz çirkin ve ahlak dışı yazınıza cevap vermek istedim. Biz kimsenin yatak odasına girmiyor mahkemelik olmuyor korunmak için devletinizden koruma talep etmiyoruz. Gönüllü insanların oluşturduğu bu derneğe dilinizi uzatarak çirkin haberler yapacağınıza bizlere destek vererek Zonguldak insanı için faydalı olmaya çalışın” dedi.

Sosyal medya hesabından yayınlanan cevap metni şu şekilde:

“Değerli Basın mensubu ve Zonguldak halkımızın dikkatine ...
Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneğimize ilimizde bulunan Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ’n kendi gazetesinde bizlerle ilgili çirkin haberinden sonra yine derneğimizin denetim kurulu başkanı olan ayrıca gazete sahibi Ali Rıza Tığ'ın gelinleri olan Selvi Tığdan cevap gelmiştir, bu cevabı sizlerle paylaşıyoruz ..

Sayın Ali Rıza Tığ
Ben Selvi Tığ Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği’nin Denetim Kurulu Başkanı, ayrıca Tığ ailesinin bir gelini olarak bizim için yazmış olduğunuz çirkin ve ahlak dışı yazınıza cevap vermek istedim. Biz kimsenin yatak odasına girmiyor mahkemelik olmuyor korunmak için devletinizden koruma talep etmiyoruz. Gönüllü insanların oluşturduğu bu derneğe dilinizi uzatarak çirkin haberler yapacağınıza bizlere destek vererek Zonguldak insanı için faydalı olmaya çalışın. Derneğimizin yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaman başta olmak üzere içerde bulunan gönüllü insanlardan birine bu tür ahlaksızca sözlü saldırılara devam etmeyi sürdürürseniz Tığ ailesinin bir gelini olarak beni de karşınızda olan insanlar listesine ekleyebilirsiniz.

Başka bir basın kuruluşlarına sözlü saldırıda bulunduğunuz için sokak ortasında bir bayandan dayak yiyen biz değiliz. Kadınlarımız her zaman bir annedir , kadına saygısı olmayan kendi annesine de saygısı olmaz. Kişilerin özel hayatlarını sayfalarınıza taşıyarak gazetenizi ayakta tutmaya çalışmak bir basın kuruluşuna yakışmayan en çirkin davranıştır .Yıllardır Zonguldak insanın sayesinde ayakta kaldığınızı sizlere hatırlatırım, Cenazelerde düğünlerde insanla olur bunu hiç bir zaman unutmayın. Şimdi ben Tığ ailesinin bir ferdi olarak sizlere soruyorum derneğimizde bulunan kimi birilerinin yatağında yakaladığınızda yatak odasından hatta siz çıkın diye haber yapıyorsunuz. Başarısızlıklarınızı bel altı vurarak örtmeye çalışmayın .Bir asker uğurlama haberini dahi bu magazin haberidir boş işlerle uğraşmayın iş yapın diye dile getiren yine  sizin calışanız olan Öznur hanım degilmiyizdi, Bir asker annesi olarak Öznur hanımın köşesindeki bu yazıyı okuduğumda askerlik gibi kutsal görevin sizin tarafınızdan  nasıl hiçe sayıldığına tanık olmuş ve yaptığınız haberden bir aile ferdiniz olarak ve bir asker annesi olarak utanç duyduğumu da söylemek isterim .Vatan sevgisi her şeyin üstündedir asker uğurlaması bir anne ve hepimiz  için gurur kaynağıdır .
Zonguldak ilinde uzun yıllar takip ettiğim tarafsız yayıncılığına ,mücadeleci ruhuna hayran kaldığım hem cinsim olan Alev Hanım'ın başarılarını kıskanacağınıza onun gibi düzgün yayıncılık ilkesini kendinize görev edinmenizi eksik olduğunuz yayıncılığınızda kendisinden yardım istemenizi  tavsiye ederim çünkü buna  çok ihtiyacınız var. Kişilerin özel hayatları ailesini ve kişinin kendisini ilgilendirir ben bile sizin ailenizin bir ferdi olarak gazetenizi okumayalı çok uzun süre olmuştur. Böyle haberler size prim kazandırmaz tam tersine bu ahlak dışı yazılar yüzünden bir gün duyarlı olan bir yetkili size gel bakalım senin derdin ne diye sorar .Sayın Ali Rıza Tığ bende bu şehrin bir ferdi olarak siz ve sizin gibi çirkin ahlaksız yazılarını sayfalarına taşıyan herkesin karşısında olduğumu söylüyor bundan sonrada derneğimizle ilgili herhangi sözlü saldırı gelirse dernek çalışanı olarak değil sizin anladığımız dilde sizin bir aile ferdiniz olarak daha ağır cevaplarla karşınızda olacağımı belirtiyorum Halkımıza derneğimiz adına saygılarımı  sunuyoruz ...
Denetim Kurulu Başkanı
Selvi Tığ”
(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi