Kültür Bakanlığı'nın tiyatrolara destek amaçlı başlattığı’’ dijital platform gösterim projesi ‘’ kapsamında  Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB) çatı kuruluş olarak projeye katılım sağladı. Bu katılımda Zonguldak adına Tiyatro Hanedan yer alarak hem Zonguldak'ı tanıtmaya hemde sanatın gücüyle insanların psikolojisini düzeltmeye devam ediyor. 
Röportaj yaptığımız Tiyatro Hanedan kurucusu ve yönetmeni Ferdi Kazancıoğlu şunları söyledi:

DİJİTAL ORTAMDA DEVLET DESTEĞİ KİM VERİYOR
"Tiyatro Hanedan olarak her sektör gibi bizde çok zorlanıyoruz. Malesef COVİD-19 illeti tüm sektörleri etkilerken en çok sanat ve tiyatroyu etkiledi ama inadına sanat inadına tiyatro diyerek sağlık personellerimiz gibi bizlerde insanları tedavi etmeye çalışıyoruz. Emektar sağlıkçılarımız bedenleri bizlerde ruhları iyileştirmeye devam ediyoruz. Devletimiz her yıl düzenli olarak tiyatrolara destek veriyordu. Malesef resmi gazetede yayınlayarak amatör tiyatrolara desteği kesti. Unutulmasınki izlediğiniz kaliteli oyuncular yazarlar yönetmenler amatör tiyatrolardan yani amatörlükten yükseliyor. Destek verilmez ise sanatın kalitesi düşmeye başlar. Bu sebeple ivedi olarak devletimiz bu konuda düzenleme yapıp amatör tiyatrolara destek verecektir diye umut ediyorum.

TİYATRO EN BÜYÜK VİRÜSLERDEN DAHA GÜÇLÜDÜR
Şu anda devletimiz dijital ortamda bizlere destek veriyor. Bu bağlamda 10.Yılımızı kutladığımız Karadeniz Tiyatrolar Birliğine (KATİB) yönetimine ve emeği geçen herkese kültür bakanlığımıza ve bizi asla yalnız bırakmayan rekorlar kırmamızı sağlayan o emekçi Zonguldak halkına sonsuz teşekkürler. Bu sezondan geçti ama önümüzdeki sezon mükemmel oyunlarla tekrar sahnelerde olacağız. Tabiki gereken tüm sağlık tedbirleri ile unutmayın. Tiyatro en büyük virüslerden daha güçlüdür. Sanatla sağlıkla" kalın." 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi