Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 başarılı şirketini belirliyor. Bu bağlamda şirketlerin görünürlüklerini artırmak ve ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla yürütülen TOBB Türkiye 100 programı ile şirketlerin yeni müşteri bulma, yatırım yapma ve fırsatlara erişimlerinin de kolaylaştırılması hedefleniyor.

SON GÜN 15 KASIM 2019

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ”Programa başvuran şirketler, 2016-2018 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirleri ve büyüme hızına göre sıralanacak. Büyüme hızı ise şirketlerin gelir tablolarındaki net satış gelirleri üzerinden hesaplanacak. Satış gelirini en hızlı artıran şirket, TOBB Türkiye 100 listesinde birinci sırada yer alacak. Sonraki 99 şirket ise büyüme hızlarına göre belirlenecek. TOBB Türkiye 100’e başvurmak için son tarih ise 15 Kasım 2019 olarak açıklandı. Başvurular www.turkiye100.tobb.org.tr adresi üzerinden alınacak.” dedi.

TOBB TÜRKİYE 100 ŞİRKETLERİ NE KAZANACAK?

Başarıları TOBB ve TEPAV tarafından tescil edilecek. Ulusal yayın organlarında çıkacak haberler aracılığı ile şirketlerin görünürlükleri artacak. Görünürlüklerin artmasıyla yeni müşteri, yatırım, yetenek ve fırsatlara erişimler kolaylaşacak.

BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları, Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu, Hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketler, Kar amacı gütmeyen şirketlerin, Holdinglerin, Franchise işletmelerinin, Otomobil galerileri, kuyumcular, dağıtım şirketleri, döviz şirketleri, bankalar ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmaz.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Programa 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan, 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip, 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine sahip, 2016-2018 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında arttıran şirketler katılım sağlayabilecek. TOBB Türkiye 100’e başvurular www.turkiye100.tobb.org.tr adresi üzerinden yapılacak”

Editör: Haber Merkezi