Deniz Yavuzyılmaz, TOKİ’nin ayıbını TBMM gündemine taşıdı

Şehit ailesine hibe edilen evin parasını istediler

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, TOKİ’nin hesaplarının incelenmesi sırasında, TOKİ tarafından şehit ailelerine hibe edilen konutların parasının geri istenmesini eleştirdi.

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Yavuzyılmaz, “ TOKİ bu vatan için canının verenlerin geride kalan ailesine ev sahibi olması için faizsiz kredi veriyor. Değil kredi, bizim o evi aileye bedelsiz vermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Deniz Yavuzyılmaz’ın, konuyu TBMM’ne taşıması ulusal medyada da geniş biçimde yer aldı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bu uygulamaya örnek olarak Şehit Bilal Batırır’ın ailesine yapılan tebligatı örnek gösterdi.

HİBE EDİLEN EV İÇİN 50 BİN LİRA İSTEDİLER

Deniz Yavuzyılmaz, şehit ailesine hibe edilen 65 metrekarelik bir ev için yıllar sonra 50 bin lira bedel istendiğini belirterek şunları söyledi :

“Şehidin eşi Hatice Batırır'a, kocasının ölümü sonrası 65 metrekarelik bir TOKİ evi hibe ediliyor. Yıllar sonra Bursa'daki TOKİ evinin parası aileden isteniyor. 65 metrekarelik ev için 50 bin TL isteniyor. Hatice Batırır bu paraya TOKİ'nin ihtiyacı olmadığını, ama kendisinin ihtiyacı olduğunu söylüyor. ‘Bu parayı bizden almasınlar, içimizi de daha fazla yaralamasınlar' diyor. Babası şehit olduğunda 4 aylık olan oğlu Hasan da ‘TOKİ bu parayı istiyorsa, o zaman babamı da geri versinler' diyor.” 

Çavuş Bilal Batırır, 1996'da Mardin'de şehit olmuş, kalorifer kazanına atılarak yakıldığı öne sürülmüş ve cesedine ulaşılamamıştı.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi