Alaplı İlçesinde 3 ay önce koronavirüse yakalanan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve 3 çocuk babası İhsan Korkmaz(65) uzun süren koronavirüs tedavisinin ardından meclise geri döndü.

Koronavirüs sürecini anlatan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Meclis Üyesi İhsan Korkmaz, ayak ağrısı ile hastaneye başvurduğunu ve sonra test yaptırarak korona virüse yakalandığı öğrendiğini belirtti. 

İhsan Korkmaz, “Toplu iğnenin ucundan hayat bekledim, hava bekledim. Nefes alamıyorum. İnsan ölmek ister mi?Ölmek istedim. Doktora beni uyutun beni entübe edin dedim. Dayanılacak bir hastalık değil bu. Korkunç bir hastalık. Ben çevremde ailemde böyle bir hastalık görmedim”diye konuştu. 

Korkmaz ayrıca korona virüse yakalanmadan önce 108 kilo olduğunu ve korona virüsden sonra ise 65 kiloya kadar düştüğünü söyledi.

“Ayak ağrısı ile gittim korona virüse yakalandığımı öğrendim’

Ayak ağrısı nedeniyle hastaneye başvurduğunu ifade eden Korkmaz, “Öncelikle ayaklarımın parmak ağrılarımdan başladı kovid. Sonra göz kapaklarıma geldi. Sonra yavaş yavaş halsizlik geçirdim. Sonra direnç azalması oldu bende. Sonra test yaptırdım kovid pozitif çıktı. Hastaneye müracaat ettiğimde benim nefes almamaya başladım. 20 gün yoğun bakımda kaldım. Nefes alamadım. Çok büyük süreçten geçtim. Orada ölmek bile istedim. Entübe olmak istedim ama doktorlar yapmadı. Bu işin şakası yok. Bütün arkadaşlarım dikkat etsinler. Bu hastalık bazılarında belirti veriyor bazılarında belirti vermiyor. Benim ayak parmaklarımda belli oldu. Sanki üzerimden dozer geçti.”

“3 ay tedavi gördüm"

İhsan Korkmaz, doktorlara kendisini entübe etmelerini istediğini söyleyerek, “Ekim, Kasım ve Aralık olmak üzere 3 ay tedavi gördüm. Hala tedavi görüyorum. Koronayı atlattım. Aşılarını herkesin yapması gerek.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi